L’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu inaugura un Campus Docent

Amb una inversió d’11,5 milions d’euros, el centre a Sant Boi de Llobregat acull 1.300 alumnes de Cicles Formatius, Grau en Infermeria, Màsters i Postgraus, personal d’administració i serveis i un ampli equip docent

Amb l’inici del curs acadèmic 2022-2023, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha estrenat un Campus Docent a Sant Boi de Llobregat, per a la formació integral que ve impartint des de 1962. L’objectiu és reforçar l’oferta dels diferents cicles formatius, augmentar el número d’alumnes en els propers cursos i reforçar l’equip de docents i professionals de l’àmbit sanitari que imparteixen els coneixements. En l’actualitat el centre acull 1.300 estudiants.

Interior Campus Docent Sant Joan de Déu

Ubicat en el Parc Sanitari que la institució té en aquest municipi del Baix Llobregat, el centre és pioner en la transferència de coneixement entre professionals, alumnes i entorn sanitari i referma l’aposta de Sant Joan de Déu per un ensenyament que interrelaciona les aules i el personal dels equipaments sanitaris.

Els alumnes inscrits al campus poden cursar diverses titulacions de Formació Professional de Grau Mitjà (Tècnic/a en Cures Auxiliars d’Infermeria) i Grau Superior (Tècnic/a Superior en Documentació i Administració Sanitàries i Superior en Integració Social), també el Grau Universitari en Infermeria, i Màsters i Postgraus en diverses disciplines de salut i sociosanitàries. El centre també imparteix formació contínua per a professionals de la salut. Com a centre d’ensenyament superior, en règim privat, el campus està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i adscrit a la Universitat de Barcelona (UB).

La inauguració oficial del complex va tenir lloc ahir dissabte 19 de novembre amb la participació del Germà Amador Fernández, Superior Provincial de la Província Sant Joan de Déu d’Espanya; la Dra. Lorena Molina, Directora General del Campus; la Dra. M. Pilar Delgado, Vicerectora de Política Acadèmica i Qualitat de la Universitat de Barcelona, Gemma Valeta, Gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, Àmbit Metropolità Sud i Alba Martínez, Regidora de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

campus inauguracio santboia 1

Amb el canvi d’emplaçament i la seva confluència, “hem generat espais que conviden a reaprendre, co-crear, investigar, reflexionar, compartir, liderar... i acompanyem al nostre alumnat perquè sigui conscient de la importància de mirar la salut en positiu, des d’actius tant importants com la hospitalitat, la gratitud, l’autoeficàcia, la resistència i l’empatia per promocionar i millorar la salut de les persones i la seva qualitat de vida, sense distincions ni exclusions”, va manifestar la doctora Lorena Molina, directora general del Campus Docent Sant Joan de Déu.

Lorena Molina directora general Campus Docent SjD

Unes màximes representades en l’escultura que es troba a l’entrada del nou edifici i que a modus de simulació del cos humà, en destaca el cor i el cervell; o el que és el mateix, la vocació i el coneixement.

Edifici Campus Docent Sant Joan de Déu copia

Aula Campus Docent Sant Joan de Déu

Aula Campus Docent Sant Joan de Déu 2

El projecte ha comportat una inversió d’11,5 milions d’euros, íntegrament finançada per Sant Joan de Déu, per a la construcció ad hoc d’un edifici de 5.000 metres quadrats al Parc Sanitari de Sant Boi de Llobregat. És obra de l’arquitecte Lluís Barreiro, que ha treballat amb la constructora Villareyes, l’empresa Agefred i el dissenyador creatiu Sergi Ripoll per dissenyar unes instal·lacions a l’avantguarda tecnològica i adaptades als nous models d’aprenentatge actiu. La durada de les obres ha estat d’un any i mig.

Redacció / Fotos: Cornellà Open Future

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix