Raquel Sánchez anuncia una nova estació de RENFE a Gavà

L’alcaldessa i la ministra de la Mitma descarten les pistes independents a l’Aeroport Barcelona-El Prat que evitaran problemes d’acústica a la ciutat

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han abordat diferents temes en el decurs de la visita institucional de la ministra que ha fer avui a la seva ciutat. Un dels punts tractats ha estat la situació i perspectives de l'Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat.

0c0ede0f e49e 4ef0 9890 6977c27d9552

En aquest sentit, l'alcaldessa ha afirmat que "l'opció de pistes independents està totalment descartada. Per la tranquil·litat dels nostres veïns i veïnes, vull deixar molt clar, i de manera ferma, que aquesta opció no està damunt la taula, i l'operativa de pistes segregades està plenament garantida. La pau acústica de la nostra ciutat és clau i, per tant, en cap moment discutirem cap altra oferta”. Per la seva banda, Sánchez també ho ha deixat clar "com a ministra i com a veïna de Gavà vull dissipar qualsevol sospita. No tornarem a les pistes independents. L'ampliació de l'aeroport s'ha de fer blindant la configuració actual de pistes segregades, sistema que he defensat com a alcaldessa i que continuo defensant com a ministra".

llibre honor 181122 1

D’altra banda, Raquel Sánchez ha anunciat la construcció de la nova estació de Rodalies a Gavà entre Gavà i Castelldefels per on passa les línies R2 i R2 Sud. En concret se situarà en la zona de la futura transformació de Gavà, entre Ca n'Horta i el Tanatori. La titular del Mitma ha manifestat que "en poques setmanes es presentarà l'estudi funcional d'arquitectura i que la redacció del projecte constructiu es licitarà abans de l'estiu de 2023". La nova estació La nova donarà resposta a les necessitats actuals i futures derivades del desenvolupament del sector dels Joncs, al sud-oest de la població, i de Gavà Ponent, que tanta polèmica està duent a terme amb els ecologistes, ja que hi ha previst la construcció de gairebé 5.000 habitatges.

REUNIO MINISTRA 181122

Durant la seva visita Raquel Sánchez s'ha reunit amb Gemma Badia i ha mantingut una reunió de treball amb l'equip del govern municipal. Entre les qüestions abordades, s'ha fet un repàs dels fons Next Generation, als quals està optant l'Ajuntament de Gavà, i de les accions de rehabilitació d'habitatge que s'estan finançant amb fons europeus gestionats pel Ministeri i amb les quals s'estan fent campanyes informatives des de l'Ajuntament.

Redacció / Fotos: Mitma-Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix