La Unió de Botiguers de Sant Vicenç demana els carrers “oberts i alegres”

Imprimeix

L’entitat considera que la política municipal de pacificació de la via pública del barri Vila Vella ha precipitat el tancament de molts establiments perquè els clients no poden accedir amb el seu cotxe per fer les compres 

Es diu que mai plou a gust de tothom. Això és el que està passant amb la política de pacificació de la via pública al municipi de Sant Vicenç dels Horts que està impulsant l’Ajuntament des de fa un temps. Les afectacions a la mobilitat, sobretot, al barri Vila Vella són evidents. Des del consistori s’ha volgut prioritzar als vianants en detriment del vehicle per afavorir que la ciutadania “recuperi l’espai públic i millorar la qualitat ambiental”, com explica l’alcalde Miguel Comino. Aquesta mesura, però, està duent molts mals de cap als comerciants de la zona. Les restriccions ha fet que els ingressos dels comerços s’hagin vist afectats dràsticament, i molts d’aquests, fins i tot els més emblemàtics, han hagut d’abaixar la persiana afectant el teixit comercial del municipi baixllobregatí.  

20210909 Barcelona Pl Lluis Companys i Angel Guimera 13 q scaled

La Unió de Botiguers de Sant Vicenç dels Horts, ja cansat de la situació ha dit prou i ha començat a mobilitzar-se. Aquesta setmana hi ha hagut una reunió amb comerciants per fer un front comú amb “l’objectiu de recuperar la mobilitat dels cotxes en les artèries comercials del poble i així facilitar la compra dels clients”. Des de l’entitat han fet saber a La Premsa del Baix que “ja estem farts de mesures que deixen sense comerç al municipi. Ja no és un problema del barri Vila Vella sinó que s’ha estès a altres de la població. Estan tancant molts comerços i ens estem quedant sense establiments.”

315768010 1799676070390681 7943674207243253174 n

D’altra banda, la Unió de Botiguers també denúncia que la política del consistori de pacificació de la via pública ha arribat al punt de “posar càmeres per imposar multes als conductors no autoritzats. Això, juntament amb el tancament de carrers perquè siguin per als vianants, fa que els clients potencials marxin a altres zones o altres municipis a comprar. És molt lamentable. És una ruïna per a molts comerciants.”

Segons ha pogut saber la nostra publicació, hi ha previst una reunió d’urgència entre membres de la Unió de Botiguers de Sant Vicenç dels Horts, encapçalats per la seva presidenta Gemma Siñol, i l’Ajuntament per intentar buscar una solució al conflicte generat.

Marçal Fontanals / Fotos: Unió Botiguers SVH-Aj. Sant Vicenç dels Horts