Es venen 22.000 tapes en 22 dies al Prat

Imprimeix

La iniciativa, que proposava als ciutadans una ruta de degustació tapes per la ciutat entre el 25 d’octubre i el 18 de novembre, amb la intenció de promocionar la gastronomia, ha ajudat a la dinamització del sector hosteler i també a augmentar la popularitat dels productes locals, com la carxofa del Parc Agrari del Baix Llobregat o el pollastre Pota Blava.

L’èxit d'aquesta iniciativa local ha aconseguit traspassar les fronteres del municipi, ja que ha apropat a la ciutat del Prat de Llobregat visitants d'altres ciutats de l'entorn, que han degustat tot tipus d'innovadores tapes.

Els bars i restaurants participants han realitzat una doble proposta de degustació: la tapa especialitat de la casa amb un quinto Estrella Damm (2,5 euros) i la tapa ‘Pota Blava’ i la mateixa beguda (3,5 euros). Els preus eren unificats per a tots els locals participants, un total de 20.

Totes dues propostes a un preu econòmic i unificat per a tots els establiments participants,  han puntualitzat des de l’organització.

La tapa guanyadora

Després de 1651 vots realitzats pels participants de la ruta de la tapa del Prat a través de la pàgina web del Quinto Tapa, la tapa guanyadora d’aquesta edició ha estat l’Ou Pota Blava poché, patata confitada i crema de bolets trufada del CèNTRIC Gastrobar by ONA nuit, amb 330 vots, seguit de l’ou Pota Blava, de Ca la tata, amb un total de 298.

En tercera posició trobem els caramels de Pota Blava rostit, prunes i pinyons, de La Lluna en un cove, amb 87 vots. Durant els propers dies es donaran a conèixer els guanyadors del dinar o sopar a un restaurant d’Estrella Michelin, els participants al taller gastronòmic que es realitzarà el proper 28 de novembre i el pack de productes Damm.

Xarxes socials

La comunicació 2.0 ha tingut un protagonisme fonamental dins la campanya, han subratllat els organitzadors, que disposen per primer cop d’un web propi que, a través d’un mapa de la ciutat, permet que els establiments participants estiguin localitzats fácilment.

Redacció | Foto: Arxiu