Sant Vicenç dels Horts reclama un especialista en ginecologia

Imprimeix

El Ple municipal va aprovar la moció i també un seguiment continuat de la petició fins a l’establiment de la consulta

Segons informa l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, els seus Centres d’Atenció Primària -CAP Vila Vella i CAP El Serral-, han deixat de comptar amb metges o metgesses de l’especialitat de ginecologia dins del seu equip de professionals. Així, el Ple municipal va aprovar una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya que es recuperi aquest servei, incorporant una persona professional especialista en els Equips d’Atenció Primària que treballen al municipi.

Captura de pantalla 2022 11 11 a las 12.03.58

La regidora de Salut Pública, María Peláez, ha explicat que “no podem tornar enrere, els serveis públics s’han d’ampliar i hem de reclamar una millora en les prestacions sanitàries públiques per a les dones de Sant Vicenç dels Horts.

ParcSanitariSJD 800

La moció va ser presentada pel grup municipal del PSC-Sant Vicenç en Positiu i la regidora no adscrita, i va ser aprovada per unanimitat. A més d’aquesta petició a la Generalitat es demana que el govern municipal faci un seguiment continuat d’aquesta petició, treballant conjuntament amb els responsables del departament de Salut i del Servei Català de la Salut, fins a l’establiment d’una consulta ginecològica, amb un/una metge/essa especialista, als dos Centres d’Atenció Primària del municipi. Així, per a rebre atenció mèdica ginecològica, actualment les dones de Sant Vicenç són derivades al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat. 

Redacció / Foto: Arxiu