Igualtat i Feminismes finança amb 9,7 milions d’euros el Baix Llobregat

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge considera que “el moviment feminista a la comarca té una tradició històrica molt arrelada, és un moviment pioner que ha mogut el conjunt d’institucions a adoptar una agenda política feminista”

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va explicar en la visita a Sant Feliu de Llobregat els detalls del nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i el finançament als ens locals en el desplegament de les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes. En total, els ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Llobregat comptaran amb un pressupost total de 9.713.280,67 euros. L’Acord Marc és “una eina clau per al Departament”, arrencava la consellera, afirmant també que aquest increment dels recursos implicarà un salt en la consolidació de les prioritats polítiques en l’àmbit de la igualtat i els feminismes. “És un increment quantitatiu i qualitatiu perquè els serveis que estem desplegant conjuntament municipis, consells comarcals i el departament d’Igualtat, són serveis essencials pel país”, va afirmar Verge.

Grup OoSFjG2

Aquests recursos es distribueixen entre els ajuntaments dels municipis de més de 20.000 habitants i el Consell Comarcal. Per tant, a la comarca es vehicularan cap als ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans, i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Ajuntament TJMY6hr

Polítiques feministes locals

Aquesta visita va coincidir amb la inauguració del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, “és un plaer poder participar i escoltar de primera mà, no només a expertes, sinó conèixer en profunditat les reivindicacions i el treball conjunt desenvolupat pels moviments feministes” va valorar la consellera Verge. En aquest sentit, la consellera d’Igualtat i Feminismes va reconéixer que la feina duta a terme per les entitats de dones i feministes ha estat clau per a la recent creació del Departament i va declarar “anirem sempre de la mà dels moviments feministes.”

CC lPYAArB

La consellera Tània Verge va tenir l’oportunitat de reunir-se amb el Consell de Dones de Sant Feliu de Llobregat, una de les moltes entitats que seran present al Congrés i amb l’equip de govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat, organitzadors del congrés.

Al Baix Llobregat, els recursos destinats a subvencionar els sistemes de resposta urgent per a dones en situació de violència masclista i les seves filles i fills seran d’1.044.484 euros per al període 2022-2025. Es tracta de serveis que asseguren l’acompanyament i l’acolliment temporal de dones i criatures que es troben en situacions de crisi i d’urgència derivades de casos de violència masclista.

Redacció / Fotos: Conselleria d’Igualtat i Feminismes

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
147

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix