El Prat lliura la Medalla de la Ciutat a l’Hospital de Bellvitge

El centre sanitari, que celebrarà el seu cinquantè aniversari, va rebre el reconeixement en agraïment a la seva tasca en l'àmbit mèdic i sociosanitari

L'Ajuntament del Prat de Llobregat va lliurar ahir la Medalla de Ciutat a l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), coincidint amb el 50è aniversari del centre sanitari.  D'aquesta manera, va voler agrair la contribució del centre, hospital de referència per al Prat, tant en l'àmbit mèdic i sociosanitari com en la defensa de la salut pública i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

medalla 2

Aquest reconeixement es va lliurar en un acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament del Prat al qual han assistit l'alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, acompanyat pel regidor de Salut i Consum, Gabriel Soriano, que va detallar els motius que han portat la ciutat a concedir la Medalla al HUB. L'alcalde va fer entrega d'aquest reconeixement a la gerent territorial de la regió sanitària metropolitana Sud, la doctora Montserrat Figuerola, que va recollir el guardó en representació de l'hospital.

Captura de pantalla 2022 10 21 a las 19.40.19

Durant l'acte, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va considerar "un luxe" que l'hospital de referència de proximitat de la gent del Prat "sigui un dels hospitals de referència del país" tant pel que fa a l'atenció sanitària com a la recerca mèdica, la formació de professionals o la defensa de la salut pública.  "Ens heu cuidat, durant aquestes cinc dècades en què, mentre els professionals anàveu conquerint les 19 plantes de Bellvitge, obrint especialitat rere especialitat, la ciutadania del Prat les anàvem omplint d'històries, vivències, i records de moments durs i moments feliços, però en tot cas de moments clau en les nostres vides" - va expressar Mijoler.

La medalla representa una manifestació d'agraïment municipal a persones o organitzacions que han destacat pels seus mèrits o per haver prestat serveis rellevants a la ciutat. El ple municipal del Prat del passat mes de setembre va ratificar concedir-la a l'Hospital Universitari de Bellvitge per unanimitat.

Hospital de Bellvitge

El HUB forma part de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l'ICS, de la qual forma part el Prat, i molts dels 5.000 professionals de l'hospital viuen a la nostra ciutat. L'Hospital de Bellvitge ha contribuït decisivament a l'atenció mèdica i sanitària de la població del Prat i, en els darrers temps, ha tingut un paper clau per atendre les persones afectades per la Covid-19 també de la nostra ciutat. Precisament, l'experiència del primer pacient de covid que va sortir amb vida de la UCI de Bellvitge, el pratenc Fernando Domínguez, és el tema sobre el qual versa el documental "103". El documental està elaborat pel pratenc David Airob, juntament amb José Bautista.

Cinc dècades d’història

Pel seu cinquantè aniversari, el HUB va iniciar el novembre de 2021 un conjunt d'actes commemoratius, que culminaran el proper 8 de novembre, el mateix dia que es va fundar l'hospital l'any 1972, aleshores sota la denominació  d'Hospital Prínceps d'Espanya.

hub facana principal 3 de 7 0

Des dels seus orígens, Bellvitge ha experimentat una evolució constant fins a esdevenir el que és avui: un centre sanitari i mèdic de referència al país, que registra realitza 20.000 intervencions de cirurgia i 37.000 altes anuals.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix