Els santboians podran resoldre conflictes de consum al municipi

Imprimeix

L'any 2011 la Junta Arbitral de Consum va arbitrar 85 expedients oberts a petició de ciutadans i ciutadanes de Sant Boi. En el que portem d'any 2012, s'han realitzat més de 70.

La majoria tenien a veure amb conflictes sobre telefonia fixa i mòbil i subministraments bàsics. A partir d’ara, si la mediació no resol un conflicte, l'arbitratge es podrà activar de manera automàtica.

Les vistes d'arbitratge són un procediment extrajudicial vinculant que permet resoldre conflictes en matèria de consum quan no és possible arribar a un acord mitjançant la via prèvia de la mediació. Per dur a terme un arbitratge cal el comú acord de les parts implicades.

Bosch ha afirmat durant l'acte de signatura que "mitjançant la voluntat d'entesa i pacte entre administracions que representa aquest conveni, facilitem un acostament a la ciutadania i generem confiança".

De la seva banda, Conesa, ha dit que "aquest projecte comú comporta un tracte d'excel·lència cap als consumidors que fa més senzilla la resolució de conflictes".

Redacció | Foto: Arxiu