L’Ajuntament de Castelldefels rebutja el Mapa de Soroll de l’aeroport

Publicat al BOE el passat 4 d'octubre, indica que la ciutat no és un municipi afectat, i el consistori ha mostrat la seva indignació perquè les dades utilitzades per fer aquest mapa corresponen a un període en plena pandèmia

L'Ajuntament de Castelldefels ha mostrat el seu total rebuig al Mapa Estratègic del Soroll (Fase IV) de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona–El Prat, publicat al BOE el passat 4 d'octubre. Els resultats del mapa mostraven que el municipi baixllobregatí no és un municipi afectat pel soroll dels avions, fet que no es correspon amb la realitat, segon el consistori, i amb els milers de veïns i veïnes afectats per l'impacte acústic.

 noticies txt 16977 not fotografia

Segons l’Ajuntament, aquestes xifres són el resultat d'haver escollit un escenari de vols en plena pandèmia (2021), on l'aeroport va registrar un dràstic descens del 64,23% en el nombre total de vols, cosa que va permetre operar fins a mitjans d'any en configuració nocturna de pistes creuades durant tot el dia, és a dir, sense afectació al territori.

El consistori va demanar explicacions a la darrera reunió del Grup Tècnic de Treball de l'Aeroport (GTTR), celebrada el passat dia 11 d'octubre. La delegació municipal, integrada pel regidor responsable de temes relacionats amb l'Aeroport, Xavier Amate (Junts per Castelldefels) i el tècnic de l'OMSICA Javier Delgado; va mostrar la seva indignació i condemna davant d'unes dades que mostren una realitat totalment distorsionada.

613c647a5ac62.r 1634033299016.0 0 1000 562

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), ha explicat que "estarem sempre atents a l'activitat i les decisions que es prenen amb relació a l'Aeroport. El nostre posicionament estarà sempre al costat del territori i de la nostra ciutadania. I més en casos com aquest, en el que directament es difon informació que no recull la realitat de la situació."

Redacció / Fotos: Castelldefels News-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix