Comença l’A-porta al barri de La Salut a Sant Feliu

El projecte social consisteix a detectar situacions de solitud no desitjada, sobretot entre la gent gran i, en alguns casos, s'informarà també per a reduir la vulnerabilitat energètica als habitatges visitats

Divendres passat es va presentar el desplegament del projecte social A-porta, de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAV) al barri de La Salut de Sant Feliu de Llobregat. Ara fa uns dies les vuit veïnes Picaportes feien la penjada de cartells al barri anunciant el porta a porta entre el veïnat, per tal d'arribar a picar les 531 llars d'aquesta segona fase al municipi. Amb aquest nombre s'arribarà a un total de 1.131 llars sumant la primera i la segona fase a Sant Feliu. 

Can Calders i La Salut F2 Sant Feliu Ll per cartell

Des de juliol fins al setembre d'enguany, l'A-porta s'ha desplegat 278 llars del barri de Can Calders en la segona fase i, des d'ara fins al desembre ho farà a 253 llars de La Salut. La missió consisteix a detectar situacions de solitud no desitjada, sobretot entre la gent gran i, en alguns casos, s'informarà també per a reduir la vulnerabilitat energètica als habitatges visitats. 

Respecte de la primera fase a Can Calders començada el 2021, el percentatge d'entrevistes està essent superior i arriba a un 41% (a la F1 va ser del 36%, amb una mitjana de 47 minuts d'entrevista). El que constata que fer una segona fase a un municipi i barri en concret permet que el veïnat conegui el projecte, s'obrin més portes i es donin més entrevistes, augmentant, per tant les llars en què el projecte pot apoderar el veïnat i augmentar la seva xarxa comunitària. 

Can Calders i La Salut F2 Sant Feliu Ll 46

L'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, explica que "és un projecte i un cas d'èxit de col·laboració entre l'ajuntament de Sant Feliu i una entitat com la CONFAVC". I va destacar la tasca de les Picaportes veïnes: "Estem a les portes d'una nova crisi econòmica que continuarà augmentant la pobresa energètica i els casos de vulnerabilitat a la ciutat. Per això les Picaportes teniu una responsabilitat enorme a la qual us encoratjo a fer amb tota l'energia d'ajudar l'ajuntament a detectar aquests casos,  que sense la col·laboració de la CONFAVC i el consistori, quedarien invisibilitzats."

D'altra banda, el president de la CONFAVC, Jordi Giró va destacar: "L'ànima del projecte són les Picaportes i la coordinadora. Són persones del barri i això és molt important perquè enfortiran la xarxa del propi barri, que les persones es coneguin i puguin ajudar-se les unes a les altres de forma natural, de veí a veïna" . I va afegir que "l'important no són tant les xifres sinó saber què aprenem de tot i que ens enforteix com a comunitat. Per això és important la col·laboració i el suport, tant de l'associació veïnal com de l'ajuntament –té una capacitat tècnica i un reconeixement dins del que és el municipi-, sense ell no podríem fer un projecte d'aquesta magnitud." "Això ens fa més forta com a associació i ens ajuda a poder canalitzar els neguits que ens traslladen les Picaportes i el treball que ens expliquen del seu dia a dia.”

Redacció / Fotos: CONFAV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix