El Dret a la Igualtat de Gènere, eix central del GavàMón

Se celebrarà del 20 al 23 i arriba a la seva divuitena edició

Del 20 al 23 d’octubre, Gavà celebrarà una nova edició del GavaMón, la Mostra de Drets Humans de Gavà. En solidaritat i suport amb les lluites pels Drets Humans que s’articulen per tot el món, el GavàMón arriba a la 18a edició convertit en tot un referent de prestigi i qualitat per fomentar la cohesió social, la convivència i el reconeixement de la diversitat a través de les arts”, així ho ha manifestat l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia durant la presentació de la mostra.

gavamon4

Badia ha explicat que “enguany la Mostra aposta pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i en concret per al número 5: el Dret a la Igualtat de Gènere”. Seran quatre dies d’accions i activitats per reflexionar sobre els reptes per a la igualtat de gènere arreu del món i sobre el paper que tenen les dones en l’àmbit de la cooperació. Gemma Badia ha afirmat que “la mostra és una bona oportunitat per donar visibilitat a la vulneració dels drets humans existent a la nostra societat. Però sobretot, conscienciar de la situació de les dones en altres països on no es garanteixen els seus drets.”

Programació

Una programació que arrencarà el 20 d’octubre amb una taula rodona a la biblioteca Josep Soler Vidal. La taula rodona comptarà amb la presència de la periodista Txell Feixas, l’escriptora Nadia Ghulam i la presidenta de l’ONG local Un gest de calor, Mònica Rodríguez.

650 1614969369WhatsApp Image 2020 07 22 at 22.27.11

Divendres 21 tindrà lloc la Nit solidària, a l’Espai Maragall. Artistes de la ciutat contribuiran amb les seves actuacions a sensibilitzar i a donar a conèixer dos projectes: el de l’entitat Un gest de calor amb les dones afganeses, i el d’Associació Mujeres Burkina, amb dones de Burkina Faso.

L’Associació Amics de la Dansa, també s’incorpora a la programació del GavàMón, amb una proposta per sensibilitzar sobre els drets humans, a través d’accions artístiques al carrer el dissabte 22 d’octubre. Una jornada que també inclourà la projecció de la pel·lícula iraniana “El perdón”, sobre les dificultats de les dones en aquest país, a l’Espai Maragall.

EL PERDON CARTEL 70X100 AF

La Mostra es tancarà diumenge amb l’espectacle “Migrare” a l’Espai Maragall. La companyia Maduixa ens acostarà, una història commovedora que explora els límits de l’equilibri amb el moviment, que reflecteix els obstacles i fronteres invisibles, d’odis irracionals i prejudicis, que reflexiona sobre el fet migratori en clau de gènere.

Exposicions al carrer, com #EllesTambé d’Anna Surinyach i una segona sobre les entitats de cooperació de la ciutat, complementaran la programació del GavàMón.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix