Cornellà commemora els 62 anys de vida del barri de Sant Ildefons

L’exposició ofereix una vista panoràmica de més de sis dècades d'història en una mostra de gran format que es pot visitar fins al 8 de desembre

L’Ajuntament de Cornellà va estrenar a la plaça de Sant Ildefons una exposició de gran format que té l’objectiu de dirigir una mirada retrospectiva als orígens del barri, a la seva construcció i creixement, i a la seva realitat actual, així com, també, donar a conèixer els projectes que dibuixaran el seu futur.

Captura de pantalla 2022 10 13 a las 11.17.24

Captura de pantalla 2022 10 13 a las 11.18.32

Sant Ildefons. Una història compartida estarà instal·lada fins al 8 de desembre en una carpa, davant del Centre Cívic de Sant Ildefons. Serà oberta cada dia, de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

olh noticia sant ildefons

L'exposició, comissariada per l'historiador Pere Guaita i produïda pel departament de Patrimoni Cultural del consistori, ha recollit, entre altres materials, nombrosos testimonis orals i gràfics que han aportat els veïns i les veïnes del barri. Hi podrem descobrir com ha estat històricament aquesta “ciutat a la ciutat” i el gran potencial humà, sociocultural, econòmic i intel·lectual que actualment conserva.

Sant Ildefons. Una història compartida” està estructurada en sis àmbits:

  • Un espai entre la muntanya i la costa
 
  • Sant Ildefons, el nou barri de Cornellà
 
  • “Yo te vi llegar”
 
  • Serveis per a una comunitat
 
  • Tota una vida junts. Testimonis de la vida al barri
 
  • Un barri de futur al centre de Cornellà
 

L’exposició estarà acompanyada al llarg de les pròximes setmanes de diverses activitats divulgatives i participatives, incloent un StreetScape, un cinefòrum, o una matinal festiva.

14576756

Construcció

El 1960 van començar les obres de construcció del barri de Sant Ildefons, en un entorn de camps de conreu que es coneixia com la part “alta” de Cornellà. L'inici de les obres va donar pas a catorze anys frenètics d'edificació constant, fins a construir els més d'onze mil habitatges del primer Sant Ildefons, conegut aleshores com la Ciutat Satèl·lit perquè així es va promocionar.

Sant ildefons

091941

Els protagonistes principals d'aquesta mostra són els veïns i veïnes que han habitat el barri des dels inicis fins a l'actualitat. Des d’aquell moment, milers de persones van anar a viure al nou barri de Cornellà de Llobregat, donant pas al barri més poblat de la ciutat i un dels de més densitat demogràfica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix