La Guàrdia Civil celebra la commemoració de la patrona del cos

Imprimeix

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, José Luis Tovar, ha posat en valor la bona coordinació i cooperació amb els Mossos d'Esquadra durant l'acte celebrat a la comandància de Sant Andreu de la Barca

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, José Luis Tovar, ha assegurat aquest dimarts a la seu de la comandància a Sant Andreu de la Barca que "prioritza" la cooperació i coordinació amb la resta de cossos policials, entre ells els Mossos d'Esquadra, per millorar els resultats en benefici de la ciutadania. En l'acte de commemoració de la patrona del cos, que ha comptat amb la presència del director general de la Policia, Pere Ferrer, i el cap dels Mossos, Josep Maria Estela, Tovar ha recordat que la cooperació amb Mossos ha donat excel·lents resultats en diferents operatius contra el tràfic de drogues, com l'operatiu Mikonos.

cos patrona 2

cos patrona 3

D'altra banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha lamentat que les dones només representin el 9% del cos més de trenta anys després de la seva incorporació. En aquest sentit, ha qualificat de "lacerant" aquest dèficit que no es correspon amb una institució al servei d'una societat igualitària, plural i tolerant. Va recordar que a les noves promocions es reservarà entre un 25% i un 40% de les places per a dones, Gay també ha reclamat que es faciliti el seu accés als càrrecs de responsabilitat del cos.

cos patrona 4

Durant l'acte també han rebut condecoracions l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, o l'exalcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, entre molts d'altres. 

Redacció / Fotos: Delegació Govern Catalunya