Es mantenen inoperatius els ordinadors després del ciberatac

Imprimeix

Va ser de tipus 'ransomware', que consisteix en un tipus de programa informàtic que infecta el sistema i demana un rescat a canvi per aixecar aquesta restricció

Els ordinadors del sistema informàtic de tots els serveis del Consorci Sanitari Integral (CSI), que aglutina a tretze centres sanitaris, entre ells tres hospitals de Barcelona i la seva àrea metropolitana, segueixen avui no operatius per l'atac cibernètic que van ser objecte la matinada d'ahir, han informat del departament de Salut.

60805ef099596.r d.2391 2550

El ciberatac va ser de tipus 'ransomware', que consisteix en un tipus de programa informàtic que infecta el sistema i demana un rescat a canvi per aixecar aquesta restricció.

El CSI és un consorci públic que té 13 centres d'atenció primària i hospitalària a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i la comarca del Baix Llobregat. Entre els centres destaquen tres hospitals: El Dos de Maig de Barcelona, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) i l'Hospital General de l'Hospitalet (Barcelonès).

Fonts de l'Agència Catalana de Ciberseguretat han indicat que els seus tècnics continuen treballant per resoldre la incidència mentre que fonts dels Mossos han dit que també segueixen investigant per tractar de determinar l'origen de l'atac.

Redacció / Fotos: Arxiu