El Prat tindrà una nova residència assistida i centre de dia

Imprimeix

Es començarà a construir l’any vinent a l’Eixample Sud i tindrà capacitat per acollir prop de 130 persones

El Ple municipal del Prat de Llobregat, que ha tingut lloc aquest dimecres 5 d’octubre, ha donat llum verda al projecte de nova residència assistida i centre de dia per a gent gran a la ciutat, que es començarà a construir l’any vinent a l’Eixample Sud i tindrà capacitat per acollir prop de 130 persones en el cas de la residència i de 30 el casa del centre de dia. Tindrà superfície total de prop de 3.000 m2. El pressupost total del projecte ascendeix a 15.505.776,44 €.

El projecte s’ha dissenyat amb l’objectiu de promoure el màxim l’autonomia de la gent gran i ha partit d’un model d’atenció centrat en la persona, per afavorir el benestar i la independència de cadascun dels seus usuaris i usuàries. Partint d’aquest model, la residència s’ha organitzat en nou unitats de convivència (de 14 habitacions cadascuna), de manera que cada persona gran disposarà del seu propi espai i alhora podrà gaudir d’espais comuns on interrelacionar-se amb la resta d’usuaris i usuàries.

residencia prat 2

residencia prat 3

residencia prat 4

El propi títol del projecte arquitectònic, “Una habitació pròpia”, al·ludeix a la idea central del projecte de fomentar l’autonomia de la gent gran i ha estat elaborat per l’estudi Coll-Leclerc Arquitectos. En el disseny i construcció de l’edifici, també se seguiran criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Les persones grans també podran gaudir de fins a 1.400 m2 de jardins, dedicats a l’horticultura, els arbres fruiters i la vegetació típica de l’entorn deltaic.

Redacció / Fotos-Vídeo: Aj. El Prat de Llobregat