El Curs Escolar 2022-2023 al Baix Llobregat, en marxa

Imprimeix

Hi ha hagut una disminució de 3.063 alumnes respecte a l’any passat que significa un -2,19%

El passat 5 de setembre va començar el nou curs escolar 2022-2023. Durant les darreres setmanes s’han anat incorporant més de 119.270 alumnes matriculats tant en ensenyaments universals i 17.794 en ensenyaments postobligatoris i especials en els centres d’ensenyament públics i concertats de la comarca. El total al Baix Llobregat hi ha 137.061 alumnes (140.124 el curs 2021-2022), que representa una disminució de 3.063 repecte el curs passat (-2,19%).

E q uNyXoAU2xKR

curs escolar foto 2

Els més matiners van ser els alumnes de les classes al segon cicle de l’educació infantil, l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, el curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà, el curs de preparació per a la incorporació de cicles formatius de grau superior i en la resta dels ensenyaments de règim especial. Posteriorment, ho van fer els alumnes de les classes als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny, les classes de l’ensenyament de centres i aules de formació d’adults i les classes de l’ensenyament de les escoles oficials d’idiomes.

curs escolar 3

“El curs escolar al Baix Llobregat ha començat amb normalitat gràcies als esforços de tots els equips professionals, tant dels equips docents i directius dels centres escolars com dels diversos serveis educatius i administratius del territori. Aquest és el primer curs d’implantació de la ratio de 20 alumnes als grups d’educació infantil de tres anys (i3), cosa que, més enllà de millorar la personalització i l’atenció a l’alumnat, ha permès el manteniment de la pràctica totalitat dels grups d’aquest nivell al territori. Com ja s’ha anat informant, aquesta mesura anirà ampliant-se, curs a curs a tots els centres públics i als concertats que s’hi vulguin afegir. D’altra banda també aquest curs s’inicia una altra mesura clau en la política educativa del Departament, en l’educació de la petita infància i en la conciliació familiar: la gratuïtat del nivell d’educació infantil de 2 anys (i2), també amb la vocació d’ampliar la mesura els propers cursos als nivells inferiors.

L’avançament del calendari escolar ha estat una altra mesura en la línia d’escurçar la llarga desconnexió dels infants i joves de la dinàmica escolar. Aquesta mesura està també en la línia d’afavorir les famílies en situació més vulnerable. La gestió del lleure educatiu de les tardes de setembre ha funcionat de manera fluïda i amb escasses incidències, que s’han resolt en tots els casos. Aquest curs s’ha continuat en la línia de creixement de l’oferta de Formació professional. La pràctica totalitat dels alumnes de continuïtat han obtingut plaça en aquells cicles formatius que demanava i al moment present s’està acabant de gestionar les vacants i les sol·licituds pendents”, explica Albert Grau, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat.

Plantilles de professorat

Es preveu un total de 8.489,7 dotacions de professorat per al curs 2022-2023. Aquest total es distribueix en 4.331,6 dotacions en 64 centres de Secundària i FP (quatre instituts- escola), 3.766,1 en 155 escoles (2 centres d'Educació Especial), 173,5 en disset centres de formació d’adults, 55 en cinc escoles oficials d’idiomes i 163,5 en Serveis Educatius.

curs escolar 4

Centres i obres

Al Baix Llobregat hi ha un total de 251 centres públics, 62 privats concertats i 3 municipals. I es distribueixen de la següent manera:  

curs escolar 5

A més, el curs escolar s’inicia amb cinc noves construccions o grans ampliacions segons acords de Govern (Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires, Cornellà de Llobregat, Viladecans i El Prat de Llobregat) per un valor de 19.438.465,44 euros. D’altra banda, durant l’estiu s’ha arranjat diversos centres escolars de municipis baixllobregatins amb una inversió de 3.590.889,76 euros.

Captura de pantalla 2022 10 05 a las 12.00.43

Actualment, hi ha un total de 61 mòduls en 29 centres i tres centres estan en mòduls. També cal destacar la retirada d’elements de fibrociment a l’Institut Escola Prat, Escola Sant Jordi (Sant Vicenç dels Horts) i Institut Escola Prat, i supressió de barreres arquitectòniques a l’Escola Folch i Torres (Esplugues de Llobregat) i Escola José Echegaray (Martorell).

Redacció / Fotos: Arxiu-Ajuntaments