Olesa, aparador dels aliments produïts al Parc Rural del Montserrat

Imprimeix

La fira va néixer el juny passat i ja s’ha convertit en la principal cita gastronòmica del territori

El mercat Origen Montserrat va néixer el juny passat i s’ha consolidat com a aparador dels aliments produïts i elaborats al Parc Rural del Montserrat, on el formen Olesa, Collbató i Abrera, entre altres municipis. Se celebra cada mes a Olesa de Montserrat i quatre cops l’any serveix per rebre la nova estació meteorològica. L’organitza el Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest dissabte donarà la benvinguda a la tardor a Olesa, on coincidirà amb la Festa dels Miquelets, i arribarà també al Bruc el pròxim diumenge 9 d’octubre.

Productes proximitat ok

Productes de proximitat i activitats

Les dues fires comptaran amb parades de productes de proximitat dels pagesos i ramaders que treballen al Parc Rural del Montserrat. Des de verdures i fruites, a formatges, carn de vedella, oli d’oliva, o mel i mató. També comptaran amb un seguit d’activitats que volen millorar l’experiència de compra i la satisfacció de les persones que el visiten. Els visitants podran participar en tallers de papiroflèxia, dibuix, ungüents i pinta cares, així com fer una gimcana per les parades del mercat. A més, podran escoltar contes, gaudir d’una mostra de cuina en directe amb productes de proximitat i contemplar una exposició fotogràfica itinerant del Parc Rural del Montserrat. Finalment, podran provar sort en el sorteig d’un lot de productes gastronòmics del territori.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona-Arxiu