L’excés de soroll d’una obra municipal afecta una escola de Cornellà

Imprimeix

Diversos veïns i veïnes també denuncien la “preocupant” falta de manteniment de la remodelada via sud d’entrada i sortida del municipi (carretera de Sant Boi)

Les obres de renaturalització de la Rambla Josep Anselm Clavé de Cornellà de Llobregat han començat amb mal peu. I és que des de l’Ajuntament hi ha hagut falta de previsió a l’hora de l’inici de l’actuació urbanística on s’incrementarà en 206m2 els espais vegetals amb elements arbustius i la recollida i gestió de les aigües. L’inici de la remodelació de la part superior de la via ha coincidit amb l’arrancada del curs escolar.

anselmclave 2

Precisament, al costat dels treballs que s’estan realitzant hi ha l’Escola Anselm Clavé. La perforació del sol ha provocat un excés de soroll que ha afectat el centre d’ensenyament i més concretament a la salut auditiva dels nens i mestres i la impossibilitat de fer classes amb normalitat.

anselmcalve 3

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, el malestar provocat va precipitar les queixes dels responsables de l’escola i dels pares i mares deixant en evidència al consistori, que s’ha vist obligat a reestructurar els horaris de feina dels treballadors de l’empresa concessionària per evitar els sorolls molestos en hores escolars perquè els nens i les nenes del centre educatiu poguessin continuar les seves classes amb les condicions adequades. “La veritat és que el responsable que ha permès aquesta aberració s’ha lluit. És intolerable que un ajuntament tingui aquesta manca de sensibilitat i una incompetència tan greu”, expliquen diverses mares dels nens i nenes afectats. D’altra verïns i veïnes de la zona afectada es pregunten si aquesta incidència afectarà en un sobrecost de l'obra i qui ho pagarà.

ansemlclave 4

Falta de manteniment

Ja fa un temps que va finalitzar l’actuació urbanística a l’entrada sud i sortida de Cornellà amb una nova i remodelada carretera comarcal C-245 (carretera de Sant Boi) amb una inversió important. Però més d’un any després, la deixadesa i la falta de manteniment ha convertit la zona en un niu de rosegadors i de vegetació descontrolada.

rotonda 1 corne

rotonda corne 2

Diversos veïns i veïnes de la zona ja han alçat la veu després de comprovar “que l’Ajuntament no està fent res tot i que té notícies de la situació”, segons apunten.  La rotonda fa anys que no es fa cap actuació per millorar-la: “És una vergonya i molt preocupant que tothom que entra per Cornellà des de Sant Boi vegi una rotonda tan descuidada i lletja com la que tenim”, diu Raquel Martínez, veïna de la Fontsanta Fatjó.

rotnda corne 4

IMG 3330

A més, la vegetació central està descuidada i la lateral, en alguns punts, hi ha només que terra. “Antonio Balmón i el seu equip s’està omplint la boca del projecte Cornellà Natura i amb l'escassa vegetació que hi ha al nostre municipi no són capaços de mantenir-la en condicions. I no només és en aquesta zona sinó també en altres del municipi”, afegeix Alfonso Domínguez, veí del barri Centre.

Redacció / Fotos: LPdB