La factura de l’aigua s’incrementa un 4,02%

Imprimeix

L'AMB renovarà el col·lector d’aigües residuals del Morrot i l’ACA invertirà 10,5 milions d’euros i els treballs duraran uns divuit mesos

Durant el Ple del Consell Metropolità que es va celebrar ahir es va aprovar definitivament la tarifa d'aigua als municipis abastits per la concessionària Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l'Aigua (ABEMCIA), amb un increment del 4,02%, que contrasta amb el 7,4% demandat inicialment per l'empresa concessionària. Un increment que ja va anunciar La Premsa del Baix fa uns mesos. 

aigueta aixeta

Aquest augment suposarà una pujada mitjana de 60 cèntims a la factura mensual de les famílies. Amb tot, la tarifa aprovada és inferior a la del 2015, després d'anys de reduccions i congelacions.

Projecte constructiu

D’altra banda, el Ple del Consell Metropolità també va aprovar inicialment el Projecte constructiu de reposició del col·lector del Morrot al moll de la Costa del port de Barcelona, al terme municipal de Barcelona. El tram que es reposarà té una longitud de 670 metres, i es renovarà completament. El pressupost d'execució de l'obra és de10.462.763,54 € (IVA inclòs), i està finançat completament per l'ACA. El projecte preveu un termini d'execució de divuit mesos.

morrot

Durant el seu recorregut d'uns 10 km fins a la depuradora del Prat de Llobregat, el col·lector, que posteriorment pren el nom de "col·lector interceptor carrer A-Avantport", també recull les aigües residuals dels municipis metropolitans de Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat, i arriba a transportar de mitjana un cabal de 200.000 m3/dia, aproximadament dues terceres parts del total del cabal que entra a l'estació depuradora.

El vicepresident de l'àrea d'Ecologia, Eloi Badia, ha destacat que "amb aquesta obra fem un salt qualitatiu en la infraestructura i sanejament d'aigües residuals i resolem un problema històric que podria haver suposat un incident mediambiental greu."

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB