Begues acollirà el primer concurs català de llaurat amb tracció animal

Els organitzadors destaquen especialment el respecte al benestar animal com a tret diferencial d'aquesta activitat avui dia

Begues acollirà el pròxim 23 d'octubre el primer concurs català de llaurat amb tracció animal, que reunirà a camperols de tota Catalunya que treballen el camp sense motor. La iniciativa d'organitzar el primer concurs de llaurat amb tracció animal moderna ha sorgit de l'Associació Catalana de Tracció Animal (ACTA), que celebrarà d'aquesta forma el seu cinquè aniversari. L'ACTA, que comptarà amb la col·laboració del Centre d'Estudis Beguetans (CEB) i el suport de moltes altres entitats, ha preparat a més activitats paral·leles que se celebraran el mateix dia, al barri de Cal Vidu, totes relacionades amb la tracció, el domatge i el benestar animal, l'agricultura de proximitat i els productes artesanals.

webmail.lapremsadelbaix.es

Segons ha informat l'ACTA, en els últims anys hi ha hagut un augment significatiu del nombre de camperols que fan una gestió ecològica dels cultius i un tractament del sòl respectuós i sostenible, sense motor, utilitzant la tracció animal tant en l'horta com en la viticultura o en usos forestals, la qual cosa redueix l'ús dels combustibles fòssils i la dependència de fonts energètiques contaminants.

Els organitzadors del concurs destaquen especialment el respecte al benestar animal com a tret diferencial d'aquesta activitat avui dia, en comparació del tractament que rebia el bestiar abans de la mecanització del camp.

cartell concurs llaurada xarxes set 22

Els camperols i els seus cavalls que participin en el concurs hauran de fer una llaurada de quatre o cinc passades, d'anar i tornar, per cada participant, a l'espai delimitat en els bancals del Clot de Cal Vidu.

En el mateix lloc hi haurà altres activitats com una exposició d'eines i útils, antics i moderns, emprats en la tracció animal; un taller sobre benestar animal, les cures i el domatge aplicades a la tracció; una fira d'artesans, així com altres manifestacions de cultura popular i tradicional.

Redacció / Fotos: Centre d'Estudis Beguetans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix