Castelldefels, distingida com a Ciutat Europea de l'Esport

Imprimeix

Amb aquesta distinció el Parlament Europeu reconeix el treball que es realitza en el municipi per promocionar l'activitat física entre els ciutadans, a més de destacar la xarxa d'infraestructures de les que disposa per a la pràctica esportiva, han informat des de l’Ajuntament de Castelldefels.

El guardó demostra que Castelldefels és una ciutat amb vocació esportiva. La pràctica d'esports dels habitants de Castelldefels està molt per sobre de la mitjana de Catalunya i Espanya.

El guardó impulsa, a més, que les administracions locals compleixin un “paper fonamental i decisiu en l'elaboració d'una política esportiva” que contribueixi a millorar “el nivell general de salut dels habitants d'un país, a través de la cultura de la salut i l'exercici físic”.

"Privilegiada"

Reyes ha destacat que aquest guardó demostra que Castelldefels és “una ciutat que viu per i per a l'esport, i que és escollida no només pels nostres veïns per mantenir-se en forma, sinó també per esportistes professionals d'arreu del món per les seves preparacions”.

L’alcalde ha subratllat que Castelldefels és una ciutat “privilegiada” que té múltiples instal·lacions i espais a l'aire lliure per a la pràctica esportiva".

Reyes s’ha mostrat "orgullós” de la distinció perquè, en la seva opinió, “demostra el caràcter actiu i dinàmic de la nostra ciutat i el potencial que té”.

La distinció, atorgada per l'Association for European Capitals and Cities of Sport (ACES), suposa un reconeixement per a Castelldefels, compartit amb 11 ciutats més de tot el món, entre elles les de Estepona (Màlaga), la Nucia (Alacant), i Lorca (Múrcia).

Representants de ACES, que atorguen aquesta distinció des del 2001 amb l'objectiu de donar visibilitat a les localitats premiades, van visitar Castelldefels el passat estiu.

Redacció | Foto: Ajuntament Castelldefels