Els patinets ja són el 0,8% de la mobilitat a l’àrea de Barcelona

La distància mitjana que recorren és d'1,8 quilòmetres i el temps d'ús mitjà és de 13 minuts

Els patinets elèctrics, un mitjà de locomoció que pràcticament no existia fa cinc anys, representen ja el 0,8% de la mobilitat quotidiana a l'àrea metropolitana de Barcelona, segons un estudi de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

patinet mobilitat 2

Els desplaçaments en patinet elèctric en un dia laborable han passat dels 13.305 que hi havia el 2017 a 81.184 el 2021. Segons l'estudi de l'IERMB, el 94% dels viatges corresponen a desplaçament interns a la primera corona metropolitana i el 77% es fan dins del municipi de residència dels usuaris. La distància mitjana que recorren els que es desplacen en patinet elèctric és d'1,8 quilòmetres i el temps d'ús mitjà és de 13 minuts.

El treball de l'IERMB, donat conèixer amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, revela que la popularitat relativa del patinet elèctric en comparació amb la bicicleta és superior al primer cinturó metropolità que a Barcelona ciutat.

patinet mobilitat 3

El perfil de l'usuari del patinet és més jove i amb menys biaix de gènere que en el cas de la moto i la bicicleta i un 40% dels desplaçaments són de persones nascudes a l'estranger, un percentatge superior al 17% de la resta de vehicles.

El patinet elèctric, segons l'estudi, “està clarament associat a la mobilitat ocupacional, treball i estudis”, mentre que la taxa d'accidentalitat dels patinets és “relativament elevada i només inferior a la de la motocicleta”, encara que la majoria dels accidents són “lleus i la majoria de les persones ferides són els mateixos conductors del patinet.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
155

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix