ERC-Gavà denuncia el mal servei de ferrocarril de Renfe

Imprimeix

Els republicans reclamen a les autoritats competents “que emprenguin les mesures necessàries per solucionar les deficiències en el transport públic que patim cada dia”

El passat 5 de setembre, l'exalcaldessa de Gavà i ara ministra de Transports, Raquel Sánchez, va escollir Gavà per fer la inauguració dels nous abonaments gratuïts de Rodalies, que va definir com a mesura "històrica i sense precedents"  i que servia "per incentivar l'ús del transport públic".

Fb4uFYmXEAAPE54

Per desgràcia, segons apunta ERC-Gavà, això ha coincidit amb el fet que, des de l'inici d'aquest mes de setembre i fins al divendres 16, “només hi ha hagut 5 dies sense incidències en el servei de RENFE i si només ens fixem en dies laborables, només 1; és a dir, d'onze dies laborables, només en un han funcionat els trens de rodalies amb normalitat.”

Malauradament, les deficiències en el servei no són un fet històric i sense precedents, exceptuant, potser, el que va passar el divendres 9, quan durant 3 hores no va circular cap tren de rodalies, regional o llarga distància, a causa d’una avaria en el sistema de telecomunicacions d'Adif, i, posteriorment, es van acumular retards i incidències durant la resta de la jornada. I aquest és el gran problema, que les incidències són recurrents. Cap usuari pot agafar un tren de Rodalies sense tenir la seguretat que no patirà cap retard, avaria o incidència que el faci arribar tard al seu destí.

35649769 0001 3cee 5ec4 a1ad0a643536

I aquestes incidències i avaries recurrents, que fa anys i panys que pateixen els usuaris, “són resultat de la manca d'inversió recurrent en les infraestructures ja sigui perquè tenen poc pressupost o perquè, directament, aquests s'incompleixen de manera sistemàtica, sent especialment colpidors els darrers, on només es van complir en un 35% i, concretament en el ferrocarril, tan sols un 19%. Això sí és històric i sense precedents”, expliquen els republicans.

millora operativitat estacio gava

Adif i les instal·lacions ferroviàries a Catalunya (excepte els FGC) depenen de l'estat, concretament del ministeri de transports. “I el PSC utilitza la tàctica habitual que fa a Gavà, desviar el tema i buscar culpables o llençar merda contra altres institucions, com per exemple Salvador Illa dient que a FGC també hi ha problemes i que hi cauen arbres a la via, quan els FGC són exemple de puntualitat i fiabilitat del servei. El que cal és que des de l'autoritat competent es preocupin de solucionar els problemes que estan sota la seva responsabilitat”, indica RRC-Gavà.

Des d'ERC-Gavà “reclamem a les autoritats competents que emprenguin les mesures necessàries per solucionar les deficiències en el transport públic que patim cada dia els gavanencs i gavanenques i que no només se'n recordin que gestionen aquestes infraestructures quan necessiten fer-se una foto.”

Redacció / Fotos: Mitma-Aj. Gavà-Arxiu-TV3