ERC-Gavà denuncia el mal servei de ferrocarril de Renfe

Els republicans reclamen a les autoritats competents “que emprenguin les mesures necessàries per solucionar les deficiències en el transport públic que patim cada dia”

El passat 5 de setembre, l'exalcaldessa de Gavà i ara ministra de Transports, Raquel Sánchez, va escollir Gavà per fer la inauguració dels nous abonaments gratuïts de Rodalies, que va definir com a mesura "històrica i sense precedents"  i que servia "per incentivar l'ús del transport públic".

Fb4uFYmXEAAPE54

Per desgràcia, segons apunta ERC-Gavà, això ha coincidit amb el fet que, des de l'inici d'aquest mes de setembre i fins al divendres 16, “només hi ha hagut 5 dies sense incidències en el servei de RENFE i si només ens fixem en dies laborables, només 1; és a dir, d'onze dies laborables, només en un han funcionat els trens de rodalies amb normalitat.”

Malauradament, les deficiències en el servei no són un fet històric i sense precedents, exceptuant, potser, el que va passar el divendres 9, quan durant 3 hores no va circular cap tren de rodalies, regional o llarga distància, a causa d’una avaria en el sistema de telecomunicacions d'Adif, i, posteriorment, es van acumular retards i incidències durant la resta de la jornada. I aquest és el gran problema, que les incidències són recurrents. Cap usuari pot agafar un tren de Rodalies sense tenir la seguretat que no patirà cap retard, avaria o incidència que el faci arribar tard al seu destí.

35649769 0001 3cee 5ec4 a1ad0a643536

I aquestes incidències i avaries recurrents, que fa anys i panys que pateixen els usuaris, “són resultat de la manca d'inversió recurrent en les infraestructures ja sigui perquè tenen poc pressupost o perquè, directament, aquests s'incompleixen de manera sistemàtica, sent especialment colpidors els darrers, on només es van complir en un 35% i, concretament en el ferrocarril, tan sols un 19%. Això sí és històric i sense precedents”, expliquen els republicans.

millora operativitat estacio gava

Adif i les instal·lacions ferroviàries a Catalunya (excepte els FGC) depenen de l'estat, concretament del ministeri de transports. “I el PSC utilitza la tàctica habitual que fa a Gavà, desviar el tema i buscar culpables o llençar merda contra altres institucions, com per exemple Salvador Illa dient que a FGC també hi ha problemes i que hi cauen arbres a la via, quan els FGC són exemple de puntualitat i fiabilitat del servei. El que cal és que des de l'autoritat competent es preocupin de solucionar els problemes que estan sota la seva responsabilitat”, indica RRC-Gavà.

Des d'ERC-Gavà “reclamem a les autoritats competents que emprenguin les mesures necessàries per solucionar les deficiències en el transport públic que patim cada dia els gavanencs i gavanenques i que no només se'n recordin que gestionen aquestes infraestructures quan necessiten fer-se una foto.”

Redacció / Fotos: Mitma-Aj. Gavà-Arxiu-TV3

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix