Força Corbera reclama que retorni el servei de ginecologia al municipi

Imprimeix

Segons la formació socialista, per al municipi aquesta situació suposa un retrocés de més de 25 anys en l’accés a l’atenció ginecològica pública per a les dones del municipi

El grup municipal de Força Corbera ha registrat aquest dimarts una moció a l’Ajuntament en la qual reclama al govern municipal que insti la Generalitat a incorporar, de nou, un/a ginecòleg/a dins l’Equip d’Atenció Primària del CAP municipal.

Actualment, ja fa més d’un any que el centre sanitari no té aquest especialista entre el seu equip de professionals. En aquest sentit, la reestructuració de personal portada a terme pel departament de Salut ha significat una retallada en les prestacions sanitàries públiques per a les dones corberenques. Les tasques de prevenció, proves diagnòstiques, seguiment d’embarassades, preparació al part i altres consultes són ateses per un equip d’infermeria, amb un/una llevador/a al capdavant. Però, per a rebre atenció mèdica ginecològica, actualment les dones de Corbera s’han de desplaçar a Sant Feliu de Llobregat.

C8eyDCY0

Segons la formació socialista, per al municipi, aquesta situació suposa un retrocés de més de 25 anys en l’accés a l’atenció ginecològica pública per a les dones de Corbera. Va ser en el mandat municipal 1995-1999 que, donant resposta a les reivindicacions de la població, i constatant que no eren ateses per l’administració competent, la Generalitat de Catalunya, el govern municipal va decidir la contractació d’una ginecòloga amb càrrec als pressupostos municipals. En aquells moments Corbera tenia 7.600 habitants, dels quals 3.074 eren dones de més de 15 anys, susceptibles de necessitar atenció ginecològica. Per això, es va considerar que comptar amb atenció ginecològica al propi municipi era una prioritat.

Aquesta situació es va perllongar gairebé 10 anys, fins que el 2006 el departament de Salut va incorporar a la seva plantilla la ginecòloga contractada per l’Ajuntament de Corbera, passant aquesta a dependre del sistema sanitari públic, el qual es va fer càrrec del pagament de la seva retribució salarial. El servei de ginecologia va continuar prestant-se al propi Centre d’Atenció Primària de Corbera fins fa aproximadament un any.

Rosa Boladeras

Segons la portaveu de Força Corbera, Rosa Boladeras, “avui dia, amb el doble de la població femenina que fa 25 anys, resulta que el nostre municipi ha perdut un servei sanitari essencial com és el de l’atenció ginecològica. Amb una població femenina de 7.485 dones, de les quals 6.341 tenen més de quinze anys, no hi ha consulta de ginecologia i les dones s’han de desplaçar a Sant Feliu o a d’altres localitats.”

“El col·lectiu de les dones de Corbera és prou nombrós i constitueix una massa crítica més que suficient per a justificar que un o una ginecòleg/a passi consulta, de forma estable, al nostre Centre d’Atenció Primària”, ha afegit.

Redacció / Fotos: Arxiu