Aprovada la tramitació del pla urbanístic de l’àmbit Estació-Seda-Paperera

El consistori pratenc promourà un barri pioner en emissions zero i l’accés a l’habitatge assequible

El Ple municipal del Prat de Llobregat ha aprovat inicialment la modificació del Pla general metropolità en l'àmbit Estació-Seda-Paperera. Els principals objectius d'aquest pla, que encara ha de continuar la seva tramitació i segueix obert a les aportacions dels diferents grups socials i polítics, són convertir els antics sòls industrials on es trobaven les empreses Seda i Paperera en un barri referent a l'àrea metropolitana, Catalunya i Espanya en matèria de transició ecològica, que es caracteritzarà per ser una zona d'emissions zero, i impulsar el dret a l'habitatge.

fotoplesetembre2022ok

A través del conjunt de les seves actuacions, el pla vol dinamitzar aquest barri i generar una nova centralitat al nucli històric. La modificació del Pla general metropolità abasta una superfície de 452.973,53 m2, que comprenen els àmbits de La Seda, l'Estació intermodal, Urgoiti-Ponsich i La Paperera.

El pla contempla destinar els antics sòls industrials a zones verdes i a espais que s'aprofitaran per a diferents usos urbans i especialment per a la garantia del dret a l'habitatge entre el conjunt de la ciutadania i, específicament, entre les persones més joves.

Amb el nou pla urbanístic, es vol contribuir a donar resposta a les necessitats d'habitatge digne i assequible de la ciutat durant les properes dècades. Prop de la meitat dels 5.410 habitatges que s'hi construiran (fins a 2.414) seran de protecció oficial i, d'aquests, la meitat (1.207) seran de lloguer assequible. Aquestes actuacions per ampliar el parc residencial assequible de la ciutat se sumaran a les que ja s'estan desenvolupant a l'Eixample Sud. En aquesta zona, l'Ajuntament, juntament amb l'empresa municipal Prat Espais i la Cooperativa Obrera de Vivendas (COV), estan impulsats 300 nous habitatges amb aquesta finalitat, amb què ja es doblarà el parc residencial assequible del Prat.

pla urbanística 1

Les modificacions

Respecte al pla que s'havia dissenyat inicialment per a l'àmbit Estació-Seda-Paperera, el text aprovat avui contempla algunes modificacions. En primer lloc, s'ha modificat la previsió inicial que el barri s'elevés per sobre de la Gran Via (tram de la C-31 al terme municipal del Prat). Enlloc d'això, després de les converses mantingudes per l'Ajuntament amb la Generalitat al respecte, s'apostarà pel soterrament d'aquest tram de la carretera. Posteriorment, s'impulsarà un projecte per desenvolupar una gran avinguda urbana en l'espai ara ocupat per la C-31.

pla urb 2

En segon lloc, el pla modificat no contempla la construcció d'un pont viaducte per connectar el barri amb la carretera C-32, com sí estava previst al projecte inicial. D'aquesta manera, es volen evitar els riscos que aquest pont hagués pogut implicar sobre la bassa del Prat.

En tercer lloc, amb els canvis aprovats avui, es dobla el sòl reservat per a equipaments públics, que passa del 3,63% al 6,94% i, així mateix, es dobla l'espai verd, que passa del 12 al 26% respecte al sòl previst pel planejament vigent. A més a més, la superfície total de sòl d'equipaments i zones verdes supera el mínim contemplat per les normatives urbanístiques (15,2 Ha de noves zones verdes i equipaments en la proposta, respecte al mínim de 10,7 Ha que demana la llei).

Redacció / Fotos: Aj. Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix