El Govern no renuncia a ampliar l’Aeroport del Prat

Deixa clar que no s'avalaria cap proposta que impliqui “destrossar” l'espai natural protegit de la llacuna de La Ricarda i afegeix que “està decidit i no és objecte de debat”

El Govern de la Generalitat “no renuncia” a l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, un projecte que va embarrancar fa un any després de mesos de debat, encara que recorda les 'condicions' que ha fixat perquè aquesta es pugui dur a terme.

aeropa prat 2

Així ho va anunciar en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu la portaveu, Patrícia Plaja, en ser preguntada sobre la comissió constituïda per la patronal Foment del Treball amb la finalitat de presentar una nova proposta d'ampliació el juny de 2023. La proposta d'ampliació d'Aena, el gestor aeroportuari participat per l'Estat en un 51%, que comportava una inversió de fins a 1.700 milions d'euros, no va arribar finalment a bon port per falta de consens polític i pel seu potencial impacte ambiental.

“Intento no fer especulacions de futur però, en qualsevol cas, el Govern no renuncia a res però posa condicions. Seguim on estàvem”, va assenyalar Plaja. Va recordar, així mateix, que ara “no hi ha cap proposta en ferm sobre la taula”, la qual no s'espera fins a juny de 2023, així que no ha afegit més comentaris.

aeropa prat 3

Després de presentar formalment Aena fa un any als municipis la proposta d'allargar 500 metres la tercera pista, la més propera al mar, la qual cosa hauria afectat el Delta del Llobregat, Plaja ja va comunicar un “missatge compartit” de l'executiu català i va dir que no s'avalaria cap proposta que impliqui “destrossar” l'espai natural protegit de la llacuna de La Ricarda: “Està decidit i no és objecte de debat.”

És més, el Govern va presentar al juny un pla per reforçar el Delta del Llobregat, tal com requeria la Comissió Europea, que manté obert un expedient contra Espanya per aquesta qüestió, la qual cosa a priori dificulta més encara una eventual ampliació del Prat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix