La plataforma “Volem el Trambaix al Pla” demana evitar endarreriments

Valora positivament l’acord institucional per perllongar el tramvia al Baix Llobregat i reclama planificar la seva arribada fins a Molins de Rei

El Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, s’han compromès a col·laborar en el perllongament del Trambaix, tot aprofitant l’espai alliberat pel soterrament de les vies de tren al seu pas per la ciutat. Aquesta actuació estava recollida dins les darreres planificacions en matèria d’infraestructures, però pendent de concreció.

grafica article tramvia a tir de pedra 7 22

El protocol signat per les administracions implica l’elaboració dels estudis adients i dels projectes constructius i d’explotació, cosa que permetria licitar les obres a finals de 2024, el que estaria coordinat amb la previsió de finalització de les obres de soterrament. El conveni inclou la definició de tres noves estacions del Trambaix a Sant Feliu. La darrera estarà situada a l’antiga carretera Laureà Miró, cantonada carretera de la Sanson. “Aquesta actuació ha de permetre consolidar una de les principals reivindicacions de les organitzacions que componen ‘Volem el Trambaix al Pla’. Es tracta de fer arribar el tramvia al polígon El Pla, on cada dia hi treballen milers de persones i on hi ha importants espais generadors de mobilitat.”, explica el comunicat de la plataforma.

plata forma trambaix

La plataforma valora positivament aquest acord institucional. Tanmateix, situa el següent:

  • Les actuacions previstes a Sant Feliu de Llobregat amb relació al servei de Rodalies i del Trambaix tenen certa complexitat tècnica, donat que es troben en plena trama urbana i han de garantir el funcionament del transport públic i el pas de vianants i altres vehicles. Cal estar amatents per evitar endarreriments en l’execució d’aquests treballs, per permetre assolir els terminis que s’han anunciat i no endarrerir les millores a aquestes xarxes de transport.
 
  • Alguns representants institucionals han afirmat que aquest acord “possibilita la connectivitat cap a Molins de Rei. La plataforma recorda que el perllongament del Trambaix fins a aquest municipi, i més enllà, està contemplat a diversos estudis de l’ATM, i es mostra com una obra rendible socialment i ambientalment. Per tant, s’ha de treballar de manera continuada en l’extensió del tramvia al Baix Llobregat.
 
  • La ubicació del Trambaix per l’antiga traça del tren ha de millorar la qualitat de vida a la zona, donat que és un sistema de transport permeable al pas de persones i vehicles, accessible i ben valorat pels seus usuaris i usuàries.
 

Redacció / Fotos: “Volem el Trambaix al Pla”

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix