AmVaixador(e)s suma quatre integrants més per a Viladecans

Imprimeix

Un projecte que té la missió de portar la ciutat arreu del món a través de persones que, a banda d'estimar-la, projecten la ciutat i la posen en valor gràcies a la seva diversa activitat laboral

El passat 20 de juliol va tenir lloc una de les dues trobades anuals del projecte AmVaixadors, un programa que té la missió de portar Viladecans arreu del món a través de persones que, a banda d'estimar-la, projecten la ciutat i la posen en valor gràcies a la seva diversa activitat laboral. La cita, que es va celebrar a l'edifici de Ca la Pilar, va comptar amb la presència de l'alcalde Carles Ruiz, les tinentes d'alcalde Gisela Navarro, Joana Sánchez i Rosa Cañisá i els tinents d'alcalde Richard Calle i Jordi Mazón i va servir per traslladar als AmVaixadors i AmVaixadores els nous projectes de futur de la ciutat. No obstant això, l'objectiu principal de la cita també va ser presentar i donar a conèixer els quatre últims integrants que passen a formar part de la família Amvaixadors, que ja sumen vint-i-quatre noms.

SERGIO GARROTE

És un dels esportistes més destacats de Viladecans i un dels ambaixadors més coneguts de la nostra ciutat. Tal com explica ell, l'any 2001 va patir una lesió medul·lar que, lluny d'enfonsar-lo, li va donar una segona oportunitat per continuar creixent i superant-se dia a dia. Aquesta lluita el va portar a apostar pel ciclisme adaptat, la seva via d'escapament i el seu motor de vida. Tant és així que, entre molts altres triomfs, pot presumir de ser or olímpic als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, un premi més que merescut després d'una dècada plena d'esforços i sacrificis.

E IzuXKWQAE4g41

PILAR GIL

És astrofísica i professora de la Universitat Politècnica de Catalunya. Lligada des de la seva graduació, l'any 1998, a la investigació de l'espai i les estrelles, el seu recorregut professional l'ha portat a viatjar a països com Regne Unit, Alemanya, Austràlia o Nova Zelanda donant conferències a diferents alumnes. Per altra banda, té més de 40 publicacions en revistes de referència com Science, Astronomy and Astrophysics. El seu objectiu és fer entendre la ciència a tothom, perquè les persones compleixin el somni de ser enginyers i els infants aprenguin d'una forma divertida i distesa una matèria tant interessant com qualsevol altra.

pilar pons

JOAN AMAT

Porta la terra, els cultius i la pagesia a la sang. Des dels 14 anys treballa al Parc Agrari del Baix Llobregat, i quatre dècades més tard continua estimant els seus camps com el primer dia. Ell destaca per ser un visionari de la terra i cultivar hortalisses fent servir aigua, abonament i fibra de coco en lloc de sòl agrícola. A les seves hectàrees hi predominen cogombres, espinacs, pèsols, apis, col, bledes i carxofes amb sabors únics. 

Captura de pantalla 2022 07 26 a las 19.30.24

ESPERANZA GARCIA

La periodista és l'actual delegada d'Antena 3 i La Sexta TV (Atresmedia) a Catalunya. L'espurna de la comunicació se li va encendre a ràdio Sant Boi, on va donar els seus primers passos com a professional del sector. Després de la seva experiència, va canviar les ones per la televisió gràcies al naixement d'Antena 3. Allà va treballar més de deu anys com a reportera als informatius, adquirint una visió privilegiada de l'actualitat. Des de fa una dècada i mitja és la responsable al territori català de les dues cadenes generalistes d'Atresmedia, i compagina aquesta feina amb ponències i conferències.

esperanza bona

Redacció / Foto: Aj. Viladecans-Arxiu