Signat el conveni per a la construcció del carril bus de la B-23

L’acte es va celebrar al Consell Comarcal del Baix Llobregat

Divendres 22 de juliol es va presentar el conveni entre els governs espanyol i català per a la creació del nou carril bus de la B-23 al Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; el secretari general del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, i el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores. La Generalitat i l’Estat signaran el traspàs definitiu de la B-23 a la tardor.

carril bus signatura 03

La creació d’aquest carril bus entre Sant Feliu de Llobregat i l’avinguda Diagonal tindrà set quilòmetres de llargada. Ajudarà a descongestionar el trànsit en hora punta i facilitarà la mobilitat sostenible dels set-cents autobusos diaris que circulen per aquesta via d’entrada a la ciutat. Tindran un cost de 19,2 milions d’euros i es finançaran amb els fons europeus Next Generation. Està previst que les obres comencin l’any vinent i que el carril bus es pugui posar en funcionament el 2024.

Alcaldessa i ministra

 “Decidim incloure aquesta actuació dins del Pla de Recuperació perquè aquest Govern està absolutament compromès amb la transformació de la mobilitat sostenible i per això és imprescindible impulsar el transport públic”, va destacar la ministra Raquel Sánchez, després de recordar que el carril bus a la B-23 “és una obra llargament reivindicada”, que “ajudarà a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”. Per la seva part, Ricard Font, va dir que “es tracta d'una obra que ens fa sentir orgullosos de la cooperació entre administracions i que esperem poder inaugurar l'any 2024.”

Redacció / Fotos: Consell Comarcal Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix