El 72% dels usuaris de la T-Verda descarten comprar un cotxe quan expiri

Imprimeix

Des de la seva creació, l'AMB ha concedit més de 14.000 targetes verdes metropolitanes

El 72% dels usuaris de la targeta T-Verda, a la qual tenen dret aquelles persones que hagin desballestat un vehicle contaminant, creuen que no adquiriran un nou cotxe quan aquest títol de transport gratuït expiri, passats els tres anys. És una de les conclusions d'un estudi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Institut d'Estudis Regionals Metropolitans de Barcelona (IERMB) sobre aquest títol de transport.

targeta verda

L'AMB va crear el 2017 la T-Verda metropolitana, que permet viatges gratuïts durant tres anys als que porten al desballestament el seu cotxe contaminant, sense adquirir-ne un altre. La iniciativa té com a objectiu facilitar el canvi d'hàbits entre els ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona cap a una mobilitat més sostenible, oferir alternatives per desplaçar-se per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i fidelitzar més usuaris al transport públic de la ciutat. Des de la seva creació, l'AMB ha concedit més de 14.000 targetes verdes metropolitanes.

T verda metropolitana 2021 2

El 72,3% dels que encara tenen vigent aquest títol creuen que no adquiriran un nou vehicle quan caduqui la targeta i deixin de gaudir de viatges gratuïts. En el cas dels que ja tenen el títol expirat, el 76% assenyala que continuen utilitzant principalment el transport públic. El 56% dels que encara tenen la T-Verda afirmen que utilitzen el transport públic més sovint que abans de disposar d'ella i, en general, l'ús diàriament del transport públic entre aquests usuaris ha passat del 50,3 al 67,1%. Pel que fa al grau de satisfacció de les persones beneficiàries de la T-verda, el 86% declara estar molt o bastant satisfetes amb la targeta.

El perfil del sol·licitant de la targeta verda és una persona de més de 40 anys, normalment homes amb estudis superiors, que viu a la zona de baixes emissions, principalment a Barcelona, i que no disposa de cap altre cotxe a casa. L'estudi també demostra que el motiu principal pel qual la majoria dels usuaris de la T-Verda declara haver desballestat el seu vehicle és pel fet de no complir amb els requisits d'accés a la zona de baixes emissions.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu