Comença la plantació de la Carxofa Prat amb mig milió de soques

La Cooperativa Agrícola ha rebut 468.000 provinents de Tudela

La Cooperativa Agrícola del Prat ha començat aquesta setmana amb la plantació de les soques de carxoferes que produiran la Carxofa Prat. Com cada any, les soques són de la varietat blanca de Tudela i és precisament des d’aquesta localitat navarresa d’on arriben les soques.

FMve543XMAErKsn

SOQUES BLANCA TUDELA

Enguany, la Cooperativa rebrà 468.000 soques de carxofa, que van arribant al llarg de la setmana al Prat de Llobregat des de la localitat navarra. Els pagesos recullen les soques directament del camió i les planten als camps. La Carxofa Prat es planta sempre els darrers dies de juliol, esperant que s’arreli bé a la terra i poder créixer amb força a partir de setembre i produir les primeres carxofes a finals d’octubre.

DESCARREGA SOQUES

Altes temperatures

Des de la Cooperativa Agrícola del Prat es fa evident la preocupació per la viabilitat dels conreus enguany a causa de les altes temperatures que s’estan registrant, tant de dia com de nit. El president de la Cooperativa Agrícola, Agustí García, explica que aquests episodis de calor i manca de pluges no ajuden la planta, inclús poden provocar malalties o retardar el creixement. Confiem que el temps millori i com a mínim a les nits, refresqui i s’humitegi el sol.

SOQUES BLANCA

La varietat Green Queen, ja plantada

A més de la Carxofa Prat, alguns cooperativistes ja han plantat també la varietat Green Queen. Aquesta carxofa es conrea directament amb planter, sense soca, i creix més ràpida que la varietat tradicional de Blanca de Tudela. La Green Queen, amb una carxofa més grossa i dura, es destina sobretot a l’exportació, ja que és molt apreciada en mercats com el francès.

Redacció / Fotos-Vídeo: Cooperativa Agrícola del Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix