S’obre una platja per a gossos a Gavà

Es converteix en la primera dog friendly del Delta del Llobregat on s’ha habilitat un espai controlat d’uns 1.000 metres quadrats a la platja de les Marines

A partir de demà dimecres, una zona de la platja de Gavà comptarà amb un espai perquè hi accedeixin els ciutadans i ciutadanes amb gossos. L’àrea, d’uns 1.000 metres quadrats, està situada a la platja de les Marines, a l’altura del carrer de Tamarit. És la primera de la zona Delta i l’única de les platges metropolitanes, tret de la platja de Llevant a Barcelona.

Segons l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’ha “dotat les nostres platges d’un servei que teníem moltes ganes d’oferir; una zona d’estada i esbarjo per a persones propietàries de gossos, donant així resposta a una àmplia demanda i en consonància amb la declaració de Gavà com a ciutat pet friendly.”

gossos gava 2

La platja per a gossos estarà oberta cada dia de la setmana fins a l’11 de setembre, de 10 a 20 hores. La seva posada en marxa ha suposat una inversió de més de 50.000 euros. Té una llargada de prop de 50 metres i un ample de 22 metres, amb una capacitat per a 100 persones i 75 gossos. Es tracta d’un espai que garanteix la convivència, seguretat i higiene entre persones usuàries i els seus animals, delimitat, controlat i amb els serveis necessaris. “Hi haurà control d’accés, d’aforament i comprovarem que els gossos estan censats, un requisit indispensable. Esperem que es gaudeixi molt, que s’aprofiti i, sobretot, que l’any que ve puguem fer més i millor”, ha afegit l’alcaldessa.

perrosok

L’espai deixa un pas lliure d’uns quatre metres pel costat de les dunes pel pas de vehicles d’emergència i un pas lliure de sis metres pel costat de la zona d’aigua pel pas de tots els usuaris i manteniment de les platges. Està equipat amb un mòdul prefabricat que farà de punt d’informació i accés a la platja, i estarà controlat per agents informadors.

Queda delimitat amb tanques metàl·liques desmuntables per afavorir el pas dels vehicles de neteja. Així mateix, s’ha dotat d’una escomesa d’aigua per donar serveis a la dutxa i a la font per ús exclusiu dels gossos. Per garantir la qualitat de l’espai, es faran analítiques específiques i periòdiques de la sorra i de l’aigua de bany.

playa perrosok

Normes d’ús

Per poder accedir a l’espai delimitat per a gossos, cal seguir tot un seguit de normes per garantir la bona convivència i que queda ben visible per a les persones usuàries. Per poder accedir-hi, és indispensable que el gos estigui inscrit en el Cens Municipal d’Animals de Companyia i ha de dur la xapa censal a la corretja.

La persona propietària o acompanyant:


- Ha d’acreditar el cens municipal amb la xapa censal (degudament

col·locada a la corretja) i/o carnet o fitxa del cens municipal on resideix habitualment l’animal. En cas de persones estrangeres, només hauran d’aportar el passaport o el certificat zoosanitari de la Unió Europea del gos.

- Ha de ser major d’edat i s’ha de responsabilitzar de l’animal en tot moment evitant causar molèsties a altres usuaris.

- Ha d’evitar que causi danys a persones i/o altres gossos, desperfectes al mobiliari o embrutar els espais públics.

- Ha de recollir les deposicions del seu gos i dipositar-les en la paperera o contenidor d’escombraries de rebuig més proper. Es recomana mullar amb aigua la zona on hagi orinat el seu gos.

Pel que fa als gossos potencialment perillosos hi ha una normativa específica per evitar qualsevol problema amb la resta de gossos i/o banyistes. En aquest cas:

- L’animal a ha d’anar sempre lligat amb una corretja que no sigui extensible i inferior a dos metres.

- Ha de dur sempre el morrió, inclòs al bany.

- La persona propietària ha de ser major d’edat, dur la llicència municipal i no  pot conduir més d’un gos potencialment perillós.

Per garantir la bona convivència entre els animals de companyia i els banyistes cal seguir tot un seguit d’indicacions:

- Que l’animal entri i surti de la platja subjecte amb corretja.

- Portar el collaret o l’arnès en tot moment per facilitar la separació en cas que sigui necessari.

- Queda prohibit rentar els animals a les dutxes públiques, tret de l’habilitada per a gossos. No es pot fer servir sabó.

- No es permet alimentar els gossos.

- Es recomana evitar les hores de màxima insolació i vetllar perquè el gos disposi d’aigua per evitar la deshidratació.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix