Esparreguera rep de la Diputació la cartografia topogràfica urbana 3D

Una eina que facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques

La Diputació de Barcelona ha actualitzat la cartografia topogràfica urbana 3D escala 1:1000 del municipi d’Esparreguera, una eina que facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques. La nova cartografia va ser lliurada dijous passat pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcalde, Eduard Rivas. Els treballs cartogràfics, que han tingut un cost de 75.595 euros, inclouen un total de 1.413 hectàrees del municipi i recullen el sòl urbà i urbanitzable, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística i la gestió del seu àmbit territorial.

Esparreguera Carto 01A

Han estat realitzats a partir  de la fotointerpretació de fotografies aèries mitjançant tècniques fotogramètriques i del treball de camp, i segons Plec d’Especificacions Tècniques aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya. La documentació inclou arxius amb els fitxers dels elements cartografiats en els formats Microstation, Autocad, Shapefile i PDF georeferenciat. A partir d'aquesta informació s'han generat productes derivats d'ús territorial com són els models digitals de terreny i de superfícies, el model d'ombres, el model de pendents i de zones amb un pendent de més del 20%.

La cartografia topogràfica urbana escala 1:1.000 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, i s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, xarxes de serveis, la cartografia de cadastre i equipaments. Aquesta informació es pot consultar al SITMUN, està accessible a través d'un servei WMS i disponible en accés públic i gratuït.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix