Front comú per denunciar el “deteriorament” del servei d’autobús d’Avanza

Exigeixen a l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) que prengui mesures legals per revertir la situació, ja que recorden que l'ens és el responsable del servei, i hi ha convocada una manifestació per al 9 de juliol

Els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels ja estan tips. Els consistoris baixllobregatins han denunciat públicament que el servei d'autobús interurbà ha patit un "deteriorament inacceptable" des del desembre del 2021, moment en què va ser adjudicat a l’empresa Avanza.

 noticies txt 16639 not fotografia

Els tinents d'alcaldia dels quatre municipis es va reunir a Gavà per posar en comú les queixes vers el servei. Principalment, constaten una pèrdua de freqüència de pas dels busos d'entre el 10 i el 15%, falta de manteniment dels vehicles, problemes d'accessibilitat i molta antiguitat a la flota. Els quatre municipis exigeixen a l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) que prengui mesures legals per revertir la situació, ja que recorden que l'ens és el responsable del servei.

Demandes

En un comunicat, els ajuntaments assenyalen quatre reclams bàsics a l'AMB perquè aquesta ho traslladi a AVANZA. En primer lloc, demanen que s'augmentin els recursos personals per fer el manteniment dels vehicles i les reparacions urgents de mecànica i climatització. També reclamen que s'incrementin els recursos materials per reposar els vehicles avariats i evitar així interrupcions als trajectes o canvis a les freqüències de pas. En tercer lloc, volen que es garanteixi l'accessibilitat a tots els vehicles a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, els quatre municipis demanen disposar d'informació "ràpida" dels possibles canvis d'horari o anul·lacions d'expedicions, alhora que reclamen una ampliació de l'oferta de les línies L94 i L95 els caps de setmana i festius.

AVANZA 12 0650722

A banda d'aquestes peticions, els ajuntaments exigeixen a l'AMB que faci un seguiment de la renovació de la flota, ja que el contracte preveu 136 vehicles nous entre l'últim trimestre del 2022 i el primer del 2023. Els quatre municipis també insten l'AMB a no descartar l'obertura d'un expedient sancionador.

Resposta d’Avanza

Avanza, coneixedor que la majoria dels problemes que s'estan produint en el servei (retards, falta de disponibilitat de flota, avaries, etc) són generats pel mal estat, dèficit  de manteniment i excés d'antiguitat de la flota subrogada de l'anterior operador del  servei, “ha decidit adoptar, a més de la incorporació de nova flota, i de forma acordada amb l’AMB, una sèrie de mesures de caràcter extraordinari per a revertir aquesta situació i millorar el servei.”

El director d'Avanza Catalunya, Rafael Cortés, ha declarat que “Volem reiterar les nostres disculpes a tots els nostres usuaris per tots els inconvenients i molèsties que han vingut patint en els últims dies i manifestar-los el nostre compromís que amb les mesures extraordinàries que estem implementant i amb l'esforç de tot l'equip humà d'Avanza, revertirem la situació, posant el servei a l'altura de les exigències de l’AMB, dels municipis, d’Avanza i dels usuaris que diàriament fan ús els nostres serveis d’autobús.”

8dcd83a9 4cae 4dab f77f cff0b2871d95

Manifestació

El malestar respecte el servei d'AVANZA també s'ha fet palès entre els sindicats, veïns i entitats. En aquest sentit, el proper dissabte 9 de juliol hi ha prevista una marxa reivindicativa sota el lema 'Per un bus digne', la qual sortirà de l'Estació de Rodalies de Gavà i arribarà a l'Ajuntament de Viladecans. L'organitza la Plataforma Per un Bus Digneformada per la Plataforma de Foment del Transport Públic (PTP), Catalunya Camina (CC), els Sindicats CCOO, UGT, CGT, i la Federació Comarcal d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FAVBaix) i ECOM.

Redacció / Fotos: Ajuntaments

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix