Cornellà de Llobregat pateix una autèntica plaga de paneroles

Imprimeix

Els veïns i veïnes reclamen a l’Ajuntament una desinfecció a fons a tots els barris per controlar aquests insectes que provoquen moltes molèsties als ciutadans i negocis

Cornellà de Llobregat està vivint una primavera-estiu per oblidar. Des de fa un temps els veïns i veïnes del municipi baixllobregatí pateixen una autèntica plaga de paneroles que afecten greument comunitats senceres i establiments comercials d’arreu de la ciutat. Ja són moltes les queixes que ens han fet arribar a la nostra publicació reclamant a l’Ajuntament una ràpida solució perquè aquest estiu no sigui un autèntic infern i ara com ara impossible escapar-hi provocant moltes molèsties.

plaga pen bona

“És una autèntica vergonya el que està passant a la nostra ciutat, ja que la brutícia porta les paneroles. La nostra comunitat està envaïda d’aquests insectes que venen de la via pública. És que ja no paguem els suficients impostos perquè això no passi”, explica la presidenta d’una comunitat del carrer Joan Maragall.

plaçaestacio

joanmaragall

La nostra publicació ha estat testimoni de les diferents denúncies en gairebé tots els barris de Cornellà. La situació s’agreuja en una de les zones més transitades de la ciutat: el carrer Joan Maragall i la plaça de l’Estació. Els comerciants afectats ja no saben què fer per aturar la proliferació de les paneroles que posa en perill els seus negocis. “Nosaltres tenim un establiment de restauració i intentem tenir-ho tot net cada dia, però és impossible poder evitar que aquests ‘bitxos’ entrin i siguin molt desagradables per als nostres clients. Penso que l’Ajuntament hauria d’actuar ràpidament. El consistori hauria de posar mecanismes de control contra aquestes plagues amb una desinfecció del clavegueram públic amb tractament com fan en altres municipis propers”, diu el propietari d’un negoci a la plaça de l’Estació.

paneroles 800x445

Però la situació es repeteix al barri Centre, Riera, Almeda, Fontansanta-Fatjó, Gavarra, Padró o Sant Ildefons, amb l’agreujant que continuen els problemes dels rosegadors.

plaga 11 1280x644

“L’alcalde podria passar pels barris amb la seva bicicleta que només la treu quan arriba les eleccions municipals per demanar el vot i veure els problemes que tenim. És fastigós veure aquestes cuques passejant-se com si fos casa seva i no podem fer res”, diu el president d’una altra comunitat del barri Centre. D’altra banda, el propietari d’un negoci a Sant Ildefons comenta que “no sé si han fet un tractament preventiu, però no ha estat efectiu. Caldria fer una altra repassada, els diners municipals estan per això i no fer patir la ciutadania.” 

Ara, la pilota està a la teulada del consistori cornellanenc.

Redacció / Foto: LPdB-Arxiu