Gavà i Castelldefels ampliaran la seva cobertura sanitària a la ciutat

Tindran un tercer Centre d’Atenció Primària gràcies a la predisposició del Servei Català de la Salut

El Servei Català de la Salut va presentar a l'Ajuntament de Gavà l'avantprojecte del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) que s'aixecarà al barri de can Ribes, al carrer 8 de març, en una parcel·la cedida pel municipi de 5.300 m2. El nou equipament suposarà una inversió de 10 milions d'euros a càrrec de la Generalitat, que ja té consignació pressupostària. L'edifici, de 3.790 m2, es distribuirà en planta semisoterrani i planta baixa, ambdues amb accés directe des del carrer, i dues plantes pis. Les obres estan previstes que comencin la primavera de l'any vinent i que el centre entri en funcionament el 2025, dos anys més tard del que es va anunciar inicialment.

AMBULATORI 1 280628

“La presentació de l'avantprojecte significa que finalment tindrem aquest tercer CAP, que és molt necessari i que donarà cabuda a serveis imprescindibles per tota la ciutadania de Gavà, com radiologia o rehabilitació", va destacar l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

La presentació de l'avantprojecte ve precedida de l'aprovació del Pla funcional del tercer CAP, que determina la reordenació de la població assistencial de Gavà en tres àrees bàsiques de salut. Això permetrà oferir una millor cobertura al territori i donar resposta a necessitats futures.

FWVoCR2XkAAyT4Z

L'entrada en funcionament del CAP3 dotarà Gavà de nous serveis sanitaris, com el de rehabilitació ambulatòria, que ara obliga els veïns i veïnes de Gavà a traslladar-se a Castelldefels. A més, es disposarà d'un nou espai per a la realització de diagnòstic per la imatge amb radiologia bàsica.

Avantprojecte del tercer CAP a Castelldefels

D’altra banda, el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelldefels va acollir ahir dimarts 28 de juny l'acte de presentació de l'avantprojecte del tercer CAP de la ciutat. La trobada va reunir una delegació de l'equip de govern municipal i representants de CatSalut, la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya i Infraestructures.cat.

 noticies txt 16616 not fotografia

 noticies fotos 7292 nfo foto

Situat en uns terrenys cedits pel consistori al Govern català, a la confluència de l'Avinguda Lluís Companys i el carrer Doctor Trueta (molt a prop de la pista poliesportiva de Can Roca), l'edifici tindrà una estructura de planta baixa més dues plantes i comptarà amb envoltant de fusta i una coberta verda. El CAP situat a la Muntanyeta oferirà servei d'atenció primària, de rehabilitació i de salut mental. En cap cas, malgrat els rumors apareguts en els darrers temps, acollirà cap servei d'atenció a drogodependències.

 noticies fotos 7291 nfo foto

L'edifici, obra de l'estudi Albert VitallerArquitectura SLP, tindrà una superfície de 3.752 metres quadrats construïda, comptant tots els serveis adscrits. El pressupost per fer realitat l'equipament, sense comptar amb el cost del mobiliari, arribarà fins als 7,3 milions d'euros.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix