El MITMA invertirà 45 milions d’euros en una nova autovia al Baix Llobregat

Imprimeix

Connectarà la C-32 amb l'A-2 al Baix Llobregat mitjançant la construcció de 2,26 quilòmetres de la nova autovia B-25

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) preveu destinar 45 milions d'euros a connectar la C-32 amb l'A-2 al Baix Llobregat mitjançant la construcció de 2,26 quilòmetres de la nova autovia B-25 i la remodelació de 7 enllaços i nusos viaris de l'entorn. Això serà possible després que ja s'hagi aprovat de forma definitiva l'expedient d'informació pública d'aquest projecte.

itma santboi 2

En concret, s'actuarà sobre:

 
 
 
 
 
 
 

Així mateix, el projecte inclou la terminació del vial del Centre Direccional al Prat de Llobregat i la duplicació de carrils en el vial de connexió de les carreteres BV-2002 i BV-2005, de la Diputació de Barcelona, amb l'enllaç 602 de l'autovia A-2 a l'altura de Sant Vicenç dels Horts, juntament amb la construcció de dos ramals de connexió directa amb els propis de l'enllaç sense haver de passar per la seva glorieta.

variante

2015 connexioa2c32 06jpg

El projecte contempla també 1,3 quilòmetres de carril bici de tres metres d'ample (en alguns trams de 5 metres) que discorrerà en paral·lel a la futura B-25, des del camí d'accés a l’ETAP de Sant Joan Despí fins a la glorieta de la Parellada a Sant Boi de Llobregat.

obres santboi

S'actua sobre 24 estructures, ja siguin de nova construcció, o ampliacions, modificacions o substitucions dels sistemes de contenció de les existents, constituint els enllaços a diferent nivell i donant permeabilitat a l'autovia enfront dels cursos d'aigua, carreteres, vies de ferrocarril i camins interceptats pel traçat. En conjunt:


-    Es completa l'ampliació de set passos inferiors i del viaducte sobre el riu Llobregat.

 
 
 

Les obres, sobre les quals el Ministeri no ha fixat terminis, obligaran a desviar i reposar fins a 73 serveis com a línies elèctriques o telefòniques.

Redacció / Fotos: Arxiu