Homenatge a Yaiza un any després de la seva mort

Imprimeix

Les alcaldesses de Sant Boi, Lluïsa Moret, i Sant Joan Despí, Belén García, i la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, es va sumar a un acte en record de la petita

L’acte va tenir lloc a Sant Boi de Llobregat aquest passat dimecres dia 8 de juny al Jardí de les Papallones, davant de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (parc de la Muntanyeta). L’Ajuntament va descobrir la figura d’una papallona amb el nom de Yaiza, que va quedar instal·lada al Jardí de les Papallones, un espai emblemàtic inaugurat fa poc més d’un mes al parc de la Muntanyeta, en ple centre de la ciutat metropolitana.

yaiza 2

yaiza 3

Ara fa un any, les ciutats de Sant Boi i Sant Joan Despí van viure un fet que va causar una profunda commoció en ambdues comunitats: la mort de la Yaiza, la nena de 4 anys de Sant Boi, de mans de la seva mare, amb qui estava en aquell moment al seu domicili a Sant Joan Despí. 

yaiza 4

Un any més tard, el seu record continua viu. Per això, la família va voler retre-li homenatge de manera conjunta amb els dos ajuntaments, i on també s’ha convidat la consellera de Justícia de la Generalitat, que ha confirmat la seva presència. “La Yaiza tenia quatre anys quan la mare la va assassinar per fer mal al seu pare. La majoria de casos és el pare qui exerceix la violència, però no sempre. Totes les víctimes compten i, per això, vam reformar el codi civil per protegir els menors vingui d'on vingui la violència.”, va dir la consellera.

yaiza 5

Amb aquest acte, les institucions van expressar el seu suport al pare de la nena i la resta de la família, que reclama justícia per la Yaiza, i manifesten el seu compromís per treballar conjuntament contra qualsevol mena de violència envers la infància, vingui d’on vingui.

Redacció / Fotos: LC