L’Ajuntament de Sant Feliu inicia la compra del Centre Parroquial

Imprimeix

Des del consistori començaran converses amb l'entitat per tal de definir el futur de l'espai escènic, sempre en consonància amb el que estableixen el Pla Estratègic de Cultura i el Pla d'Equipaments

L'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, en representació de l'Ajuntament i el vicari general mossèn, Josep Maria Domingo, com a encarregat de la Catedral-Parròquia Sant Llorenç, van signar ahir un acord en què s'expressa la voluntat d'ambdues parts per a la compravenda de l’edifici del Centre Parroquial. També va ser present el futur alcalde, Oriol Bossa.

FUrTlohXEAErzPQ

El document, de caràcter intencional, explicita el propòsit d'adquirir la finca en el termini màxim d'un any des de la signatura per destinar-la a activitats culturals que complementin i consolidin l'oferta municipal. En aquest sentit, des del consistori s'iniciaran converses amb l'entitat per tal de definir el futur de l'espai escènic, sempre en consonància amb el que estableixen el Pla Estratègic de Cultura i el Pla d'Equipaments. 

centre parroquiakl

L'adquisició de l'immoble quedarà supeditada a consensuar un preu mitjançant una taxació de la finca. Si s'assoleix el consens, la compravenda s'articularà mitjançant les previsions de la normativa de patrimoni, que requereix d'un informe previ de la Generalitat de Catalunya. La Catedral-Parròquia i el Centre Parroquial disposen actualment d'un contracte de cessió d'ús gratuït, que es prorroga anualment perquè el Centre desenvolupi activitats culturals, entre d'altres. El protocol d'intencions preveu que si l'Ajuntament esdevé propietari abans de l'expiració del contracte de cessió d'ús, s'estudiarà una forma de gestió d'aquesta finca entre el Centre Parroquial i l'Ajuntament, dins de les possibilitats que ofereix el marc legal. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu