S’inicia el procés per reconvertir la zona de ‘la gravera’

Imprimeix

Amb l’aprovació de l’avanç de planejament de la modificació del Pla General Metropolità de l’àmbit de la Riera del Molí, Molins de Rei posa fil a l’agulla per transformar la zona

El Ple de l’Ajuntament de Molins de Rei va aprovar l’avanç de planejament de la modificació del Pla General Metropolità a l’àmbit de la Riera del Molí. Aquesta proposta persegueix diversos objectius, el primer dels quals, adequar els usos permesos en aquesta zona als  usos admissibles per la normativa sectorial vigent de Protecció Civil; seguidament, millorar i integrar el sistema ecològic de la riera de Vallvidrera en el pas per aquest tram, així com la recuperació patrimonial del Rec del Molí, alhora que es garanteix una zona verda lineal en paral·lel al rec. Per últim, però no menys important, donar continuïtat al passeig del Terraplè i garantir la continuïtat dels corredors metropolitans i la compleció urbana; en altres paraules, crear “la porta nord” d’entrada a Molins de Rei per aquest extrem de la vila. A més, amb el pla es busca, també, finalitzar amb l’activitat de tractament d’àrids que hi ha al final del municipi, en la zona coneguda popularment com “la gravera”, que genera molèsties als vilatans i a les empreses de l’entorn.

f482d4a4 580c 4069 99d3 66e81cd5b843

Cal destacar que el document de l’avanç aprovat planteja diferents alternatives per ordenar aquesta zona. Es tracta de tres alternatives que seran presentades a la ciutadania properament i sobre les quals tothom hi podrà dir la seva, tot presentant suggeriments i propostes. Les tres opcions tenen en comú, tal com ha explicat la tècnica de l’AMB Loles Herrero, la creació d’un equipament de caràcter ambiental associat a la riera de Vallvidrera, un passeig entorn del Rec del Molí i, per últim, un àmbit per a l’activitat econòmica. En resum, el que es planteja aquest avenç és l’ordenament de la zona de la gravera i una millora de les condicions mediambientals per tal que garanteixin la protecció del sistema hidrològic i els elements patrimonials, alhora que la sostenibilitat econòmica de l’actuació.

Tal com va explicar el regidor d’Urbanisme, Miguel Zaragoza, “la modificació que plantegem no és una cosa d’avui per demà. És una proposta a mitjà termini que requereix el seu temps i té la seva complexitat, però creiem que donarà els seus fruits i serà beneficiosa per a la vila.”

cb30577b 17c5 4aff ad0a a1c121d44899

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, va apuntar que “amb aquesta actuació estem endreçant una part del municipi, la porta nord, que és el que necessitem per aspirar a ser un municipi capdavanter de la comarca. En definitiva, el que fem és treballar pel futur”. En aquesta línia, l’alcalde, Xavi Paz, va afegir que “els governs no estem només per fer i executar, sinó que també hem de pensar en els que vindran, en les generacions futures i en el projecte de ciutat que visibilitzem; en aquest cas, del 2030 i més enllà.”

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei