Sant Boi es compromet a posar les cures en el centre de l'acció política

Imprimeix

El Ple municipal se suma a la Declaració per a uns Municipis i Comunitats Cuidadores 

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat s'ha sumat a la Declaració per a uns municipis i comunitats cuidadores, impulsada per la Diputació de Barcelona. L'adhesió implica un compromís formal per situar les cures en el centre de l'acció política a la ciutat. Sant Boi destina enguany 3,7 milions d'euros a actuacions vinculades a la cura de les persones, mitjançant partides com les del servei d'assistència domiciliària, la teleassistència o els menjadors de la gent gran.

ebw3dfhwoaeioan

La declaració de la Diputació de Barcelona, que ha rebut el suport de les associacions municipalistes de Catalunya i d'una vuitantena de municipis, recorda que totes les persones requereixen cures al llarg de la vida i que aquesta necessitat s'intensifica a mesura que augmenta l'edat. Per donar resposta a aquesta situació, el text afirma que cal avançar cap a un major reconeixement de la cura com a dret ciutadà i com a valor públic i cap a una major corresponsabilitat personal, social i institucional. La declaració reclama a més que el treball de cures, exercit molt majoritàriament per dones, es reconegui, es professionalitzi i es dignifiqui. 

Servei de teleassistència

Entre altres propostes, la declaració convida a impulsar polítiques locals que democratitzin les cures i suposin un avenç en la corresponsabilització d'homes i dones, que afavoreixin l'accés a serveis de cures en proximitat, que millorin l'accessibilitat dels habitatges i els espais públics i que fomentin la dignitat i l'autonomia de les persones. També s'advoca per facilitar suport i acompanyament a les persones que cuiden, siguin professionals o no. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi