Reconeixement mundial al Clúster de Salut Mental de Sant Boi

Imprimeix

Va rebre el certificat Gold Laber que atorga l’European Secretariat for Cluster Analysis i que reconeix els nivells d'excel·lència establerts en quant a la seva gestió

Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el Clúster català de la carn i la proteïna alternativa (INNOVACC), el Clúster de Salut Mental -ubicat a Sant Boi de Llobregat- i el Clúster Foodservice han estat reconeguts amb el certificat Gold Label que atorga l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA). Es tracta del reconeixement més prestigiós a escala global en l’àmbit dels clústers i que certifica l’excel·lència en la gestió d’aquestes organitzacions. Per aconseguir aquesta certificació els clústers han comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- a través del programa Catalonia Clusters que desplega instruments per evolucionar cap a l’excel·lència.

FUUY7sjXEAAz Xh

076a7138 3d6c 424f 9fee 6db6e2382f61

Per atorgar l’acreditació Gold Label, l’European Secretariat for Cluster Analysis analitza trenta-un indicadors dels clústers relacionats amb el finançament, la governança, l’estratègia, la composició (si a l’organització són presents multinacionals, pimes, startups, universitats o centres tecnològics) i la qualificació de l’equip que el gestiona. El fet de comptar amb aquest certificat permet als clústers augmentar la seva visibilitat i posicionament internacional, així com l’accés a nous punts de trobada amb altres clústers punters europeus per dur a terme projectes conjunts i processos de millora.

Què és un clúster?

Un clúster és una agrupació d’empreses (startups, pimes i multinacionals) i agents de l’entorn (universitats i centres tecnològics) d’un determinat àmbit econòmic que comparteixen recursos, generen sinergies i es projecten internacionalment. Es tracta d’un instrument que permet millorar la competitivitat dels membres que en formen part a partir del desenvolupament de projectes transformadors conjunts i la definició de reptes estratègics per al seu sector. 

Redacció / Foto: Arxiu-Aj. Sant Boi