Es manté la lluita per l’enderroc de les naus del polígon Sesrovires

L’advocat de les catorze famílies Farràs afectades ha anunciat que demanarà una “rectificació al TSJC” i si manté la seva resolució “interposarem contra la mateixa recurs de cassació davant el Tribunal Suprem”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires en el procés judicial iniciat l’any 2008 sobre el polígon industrial Sesrovires. El tribunal va dictar la inexecució de la sentència i, d’aquesta manera, va evitar l’enderroc d’onze naus industrials i les va legalitzar definitivament. En compensació, el TSJC va decidir que el consistori sesrovirenc indemnitzes a les famílies Farràs. Una decisió que no accepten.

tribunal superior justicia catalunya tsjc

Tal com explica l'advocat Sergi Aymerich, l'interès de les catorze famílies Farràs en aquest enderroc “no és econòmic, encara que ens beneficien molt. El que es pretén és que es compleixin les sentències i s'enderroquin les naus il·legalment edificades per qui no n'era el propietari sobre terrenys propietat dels Farràs”. És per això que ha anunciat que demanarà davant el TSJC una “rectificació sobre uns punts concrets”. Aymerich reconeix que serà “difícil que rectifiqui” i, per això, si finalment es manté la resolució del TSJC que substitueix el compliment de la sentència ferma que ordena l'enderroc per una indemnització econòmica,“interposarem contra la mateixa recurs de cassació davant el Tribunal Suprem. Lluitarem fins al final perquè es mantingui la legalitat”.  “Lamentem que una vegada més, l’Ajuntament no expliqui tota la realitat a la ciutadania, que al final serà la que haurà de pagar”, afegeix.

Les catorze famílies Farràs no es rendeixen i encara hi tenen molt a dir. La batalla judicial continua.

Cobraments pendents

Uns altres deutes pendents que té l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires amb les famílies afectades són les  indemnitzacions pel valor del sol i de la responsabilitat patrimonial -els anys que els Farràs no han pogut fer ús de les terres ni han cobrat indemnització-. “Caldrà fer una reclamació per la via civil, però l’Ajuntament entorpeix sistemàticament que es pugui dur a terme”, diu Aymerich. El primer deute, el valor del sol, s’ha fixat ja una indemnització de 2.500.000 euros pels 30.000 metres quadrats, mentre que la segona -per la responsabilitat patrimonial- les famílies Farràs reclamen 10.000.000 d’euros. El jutge decidirà aquesta darrera quantitat. 

Antecedents

Durant els anys 90 i principis del 2000, l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va anar concedint unes llicències d'obres il·legals a qui no n'era el propietari que van comportar la construcció de dotze naus industrials al Polígon Sesrovires en terrenys propietat de la família Farràs.

Captura de pantalla 2021 12 15 a las 20.48.48

La Sentència ferma número 177/2010, de 14 de maig de 2010, del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 12 de Barcelona va declarar il·legals aquestes llicències d'obres concedides per l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires a qui no n'era el legítim propietari i va ordenar l'enderroc de les naus industrials del Polígon Sesrovires construïdes a la seva empara.

L'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha formulat fins a cinc incidents d'inexecució de la referida sentència ferma amb l'objectiu de no enderrocar les naus. En l'últim incident, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar substituir l'enderroc de les naus per una indemnització econòmica a favor de la família Farràs que haurà d'assumir l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires pels danys i perjudicis causats per no enderrocar les naus.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix