Ràdio Cornellà celebra quaranta anys amb una gran festa

Imprimeix

Se celebrarà al parc de Can Mercader aquest diumenge 5 de juny on es col·locarà un escenari per on passaran artistes i grups emergents de la ciutat i s’entrevistaran alguns dels professionals de la comunicació que van començar la seva carrera a l’emissora municipal

Ràdio Cornellà celebra el seu quarantè aniversari amb una festa el diumenge 5 de juny. Al costat del llac del parc de Can Mercader, d’11 a 14 hores, es col·locarà un escenari per on passaran artistes i grups emergents de la ciutat i on s’entrevistaran alguns dels professionals de la comunicació que van començar la seva carrera a l’emissora municipal. Paral·lelament a això, hi haurà activitats infantils al mateix espai del parc per expandir la passió per la ràdio entre els més petits.

radiocornella 3

La celebració, que també es retransmetrà en directe a través del 104.6 FM, estarà conduïda pels col·laboradors i les col·laboradores actuals de Ràdio Cornellà i, per tant, també serà l’oportunitat de conèixer-los en persona. Des de les 11 del matí, pujaran a l’escenari els artistes i grups joves locals Apollo T & Moed, Paula Rodríguez, La Trinxera, Luxor Grey i Joven Greko. 

FTw5b88XEAE8w0z

Les actuacions acabaran amb una sessió del DJ Quique Tejada, qui va treballar a Ràdio Cornellà durant els seus inicis. De manera intercalada amb les actuacions musicals, els locutors i les locutores actuals de Ràdio Cornellà entrevistaran els professionals que van treballar a l’emissora i que avui són comunicadors reconeguts, com, per exemple, els periodistes Jordi Évole, Marta Romagosa i Rosa Maria Quitllet; a més de Muntsa Balfegó i Sergi Domene. La voluntat d’aquesta trobada és repassar el passat i present de la ràdio.

FUFafB4WYAEAYRJ

Actualment

La primera emissió documentada de Ràdio Cornellà va ser el 4 de juny de 1982, quan la ràdio estava situada al parc de Can Mercader (per això, la festa del 40è aniversari s’organitza en aquesta zona de la ciutat). L’any 1984, va ser traslladada a la Gavarra, concretament al carrer de Costa Brava, 7 (baixos), ubicació que es manté en l’actualitat.

radiocornella 2

La participació ciutadana i l’obertura de la ràdio al conjunt de la població han estat els seus grans eixos, però també ha estat un projecte professional i de qualitat, ja que la ràdio ha combinat el vessant més públic, i de servei, amb propostes comercials que han atret més de 500 anunciants.

FTrhMQMWUAI47AJ

Ràdio Cornellà, els seus programes i els seus col·laboradors han rebut diversos reconeixements al llarg de la seva història, majoritàriament provinents del món local, però també d’altres àmbits, com ara dos guardons de la Diputació de Barcelona en els premis Rosalia Rovira, als anys 1991 i 1997, i un Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, l’any 2014, en categoria de comunicació de proximitat.

Actualment, Ràdio Cornellà presenta una graella de trenta programes que s’emeten de dilluns a diumenge, amb la participació d’un centenar de col·laboradors i de col·laboradores. La temàtica de la programació és variada, i a banda dels serveis informatius, també hi ha programes esportius, musicals, socials, sobre literatura i poesia, i de cultura popular catalana, andalusa i gallega.

Redacció / Fotos: Ràdio Cornellà-Aj. Cornellà