S’aixeca la reducció horària a la discoteca LTN Club d’Esparreguera

Imprimeix

L’Ajuntament i els propietaris de la sala de festes han pactat un reforç de la seguretat

L'Ajuntament d'Esparreguera va signar un conveni de col·laboració amb el titular de la discoteca LTN Club i la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) per al manteniment preventiu de la seguretat i la convivència a les àrees públiques d'influència de l'establiment. El conveni preveu que el consistori aixequi la restricció horària a la discoteca, que des del mes de març se l'obligava a tancar a les quatre de la matinada, a canvi d'una millora i professionalització del servei de seguretat i control d'accessos. La direcció de la discoteca, a més, contractarà dos col·laboradors cívics per fer tasques preventives i de mediació entorn del local.

20220526 120158 web

Aquest conveni arriba després que al mes de març el consistori fixés l'horari màxim d'obertura de la discoteca en les quatre de la matinada de manera ordinària, dues hores abans de l'horari màxim permès, atenent les recomanacions de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra amb l'objectiu de disminuir substancialment els incidents i els fets penals entorn de l'establiment. Una limitació que va comportar que la direcció de la discoteca optés pel tancament temporal.

ltn club

En el document signat ahir, l'Ajuntament acorda aixecar la mesura de reducció de l'horari de finalització de l'activitat i facilitar controls preventius esporàdics de seguretat i trànsit entorn de la discoteca, mentre que el local d'oci nocturn, que ha reobert aquest cap de setmana, es compromet a millorar la qualitat de l'actual servei de seguretat i control d'accessos amb personal professionalitzat i uniformat i a contractar dos col·laboradors cívics perquè realitzin tasques de mediació i prevenció.

Aquests agents desenvoluparan tasques de mediació cívica a l'entorn proper del local, en un radi de 200 metres, pel foment del comportament cívic de les persones usuàries de l'establiment a la via pública en els dies d'activitat de la discoteca.

images 1

La direcció de l'establiment també s'ha avingut a mantenir un servei de neteja a la finalització de la sessió d'obertura de la sala i es compromet a garantir l'obligació legal de mantenir un servei de seguretat i control d'accés en funció de l'aforament, amb un suplement del doble de vigilants i controladors de seguretat establerts per la normativa.

Així mateix, adoptarà mesures per prevenir, detectar i atendre les agressions i els assetjaments sexuals en l'oci nocturn, i es compromet a perfeccionar les mesures de control per prevenir el consum d'alcohol a menors de 18 anys a l'interior de la discoteca.

FTrVFRMXsAIFf4M

"Aquest acord a tres bandes és una bona praxi a nivell d'oci nocturn i ens permet afrontar el repte que teníem: poder garantir la viabilitat d'una activitat econòmica i una oferta d'oci nocturn pel jovent del municipi i de la comarca, sense que això vagi en detriment de la seguretat i el civisme entorn de la zona industrial", va assenyalar l'alcalde del municipi, Eduard Rivas.

Al seu torn, el representant de LTN Club Esparreguera, Jordi Garcia, va agrair "la disponibilitat i el diàleg constructiu que hi ha hagut per donar peu a aquest conveni."

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera-Arxiu