S’ampliarà el cementiri municipal de Gavà

Es construiran fins a 200 nínxols, un nou accés, i s’habilitarà un aparcament per a 106 vehicles

Llum verda al projecte que permetrà l’ampliació extramurs del cementiri municipal i la creació, dins de les dependències actuals, d’un espai de dol gestacional i perinatal.

El projecte d’expansió de l’actual recinte del cementiri s’executarà per fases, atenent les necessitats que es vagin generant en els pròxims anys. És previst que les obres de la primera fase comencin el proper mes de setembre, amb un pressupost de mig milió d’euros. La intervenció permetrà ampliar la superfície actual del cementiri en 7.243 metres quadrats. D’aquests, 3.790 m2 s’integraran al recinte actual, i acolliran 1.064 nínxols i 630 columbaris nous. Altres 3.452 m2 es destinaran a la creació d’un aparcament i una plaça adjacent.

ampliació cementirijpgLa proposta pretén visualitzar l’illa del cementiri dins de la trama urbana de Gavà com un espai de transició entre el Parc del Garraf i la ciutat consolidada. D’aquí que el projecte introdueix espais enjardinats i vegetació que, a més de millorar la percepció de la ciutadania envers l’equipament, tindrà una clara funció ambiental: retenció de la contaminació atmosfèrica i oxigenació de l’aire, reducció de l’impacte acústic, i la creació d’espais d’ombra per evitar el sobreescalfament i l’efecte illa de calor. Paisatgísticament, un dels objectius és aconseguir una continuïtat del projecte (l’aparcament, la plaça adjacent i l’ampliació del cementiri) amb el carrer  de Sant Lluís.

espai dol perinatal

L’ampliació suposarà la creació de fins a 200 nínxols nous, que s’agruparan en edificacions de quatre plantes formant carrers entre elles. Aquests carrers incorporaran rampes per a vianants i permetran l’accés del cotxe funerari a qualsevol nínxol. La part central del carrer seran illes d’estada amb bancs i enjardinament. El projecte contempla també el tancament definitiu del cementiri, tenint en compte totes les fases de la intervenció. L’altura i acabat tindrà el menys impacte possible, però sempre impedint l’accés incontrolat de persones a l’interior de la instal·lació. per minimitzar el seu impacte davant de les edificacions de l’altra banda del carrer.

IMG 5090

L’ampliació del cementiri comportarà la creació d’un aparcament amb accés des del carrer Sant Lluís. Disposarà de 106 places, tres de les quals per a persones amb mobilitat reduïda. L’aparcament comptarà amb arbrat i amb enllumenat. Adjacent a l’estacionament es construeix una plaça que serà un espai d’esponjament del carrer de Sant Lluís i farà de vestíbul al cementiri.

Nou espai de dol gestacional i perinatal

Aquest nou espai de dol és per a Gemma Badia, alcaldessa de Gavà“una zona que permetrà respondre a les sensibilitats dels nous temps i resoldre una mancança històrica”. L’espai s’ubicarà a la zona més antiga del cementiri. Concretament al costat de l’accés de l’avinguda Joan Carles I, entre el mur de tancament d’aquesta banda del cementiri i 3 grans xiprers.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix