El PP reclama una investigació pel sobrecost de dues obres a Esplugues

Es tracten de l'Auditori Municipal i el poliesportiu de Les Moreres

Marcos Sánchez, regidor del Partit Popular a l'Ajuntament d'Esplugues, ha demanat que "es constitueixi en el termini màxim de 30 dies una comissió especial de recerca en relació amb els acords de reclamació de responsabilitat contra els redactors del projecte d'obres del teatre Auditori Municipal i del poliesportiu Les Moreres, adoptats pel ple municipal del 17 de novembre de 2010.”

 

Sánchez ha agraït el suport que ha rebut de tots els grups de l'oposició "per a remar en la mateixa direcció i anar tots a l'una en aquest recerca". Per al regidor del PP "és imprescindible conèixer tots els detalls, investigar i arribar al fons de l'assumpte, sigui el que sigui". Així mateix, ha reclamat "llum i taquígrafs" per a conèixer per què no es van reclamar durant dotze anys “indemnitzacions milionàries sobre l'Auditori i Les Moreres", quan el Ple municipal no sols l'havia acordat, sinó que havia quantificat les deficiències dels projectes executius en més de 5 milions d'Euros.

1500x500

Per a Marcos Sánchez "ja és un escàndol en si mateix que dues obres el preu d'adjudicació de les quals van ser 10 milions d'euros cadascuna llancessin uns sobrecostos de més de 10 milions d'euros addicionals, però resulta sorprenent que malgrat identificar i taxar errors greus en els projectes que van motivar aquestes desviacions no s'hagi reclamat ni un sol euro als responsables". A més, ha afegit que "aquesta comissió podrà requerir la compareixença de les persones físiques i/o jurídiques que siguin necessàries per a aclarir com ha estat l'actuació municipal en relació amb els acords adoptats pel ple municipal del 17 de novembre de 2010."

CVE 028d

Així mateix el portaveu Popular exigeix que les conclusions de la comissió siguin portades al Ple municipal i que qualsevol membre de la comissió (tècnic o polític) pugui adjuntar, mitjançant un vot particular, les consideracions que estimi oportunes.

Marcos Sánchez ha recordat que el passat 27 de gener va requerir a l'Ajuntament tota la documentació sobre els informes tècnics, els dictàmens, les resolucions i/o acords municipals que es van derivar de l'expedient de Reclamació a Ramon Sanabria arquitectes associats S.L. i a Duet Esplugues, S.A. pels errors en la redacció d'aquests projectes. Aquest requeriment que va ser aprovat en el Ple de l'Ajuntament el novembre de 2010, concedia un termini de 15 dies als constructors perquè presentaran les al·legacions corresponents.

Captura de pantalla 2022 05 20 a las 13.45.59

"Res es va saber llavors i no va ser fins a l'any 2018, és a dir 8 anys més tard, quan l'alcaldessa va resoldre, mitjançant decret d'alcaldia requerir el termini d'audiència de 15 dies hàbils per a la formulació de les seves hipotètiques al·legacions", ha explicat Marcos. El redactor del projecte llavors va presentar un escrit sol·licitant una pròrroga per a poder lliurar un informe sobre les seves consideracions, informe que mai va lliurar i que l'Ajuntament d'Esplugues mai va reclamar.

img 20200bn 102 110559

Per això Marcos Sánchez ha insistit a conèixer tot el relacionat a aquests projectes d'obres i les accions per part de l'Ajuntament, qui ha d'aclarir i donar explicacions per la seva actuació en aquests dotze anys des que es va iniciar el procés de reclamació de responsabilitats i ha demanat al PSC "que no usi la seva majoria absoluta per a frenar una recerca imprescindible."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
92

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix