Diverses escoles reben finançament per treballar en favor del català

Imprimeix

Al Baix Llobregat són l'escola cooperativa El Puig d'Esparreguera, Edumar de Castelldefels i l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat

La Fundació Carulla ha repartit quaranta mil euros entre trenta escoles triades pel seu component transformador i per apostar en favor de l'art, la cultura i la llengua catalana com a eines de canvi. Els projectes d'aquestes escoles han estat seleccionats d'entre 106 propostes presentades en els Premis Baldiri Reixac, dividits en les categories Escola i Experiències, ha comunicat la fundació.

puig

tmPAmtAU3scX7J8hFfcxqw

En els Premis Baldiri Experiències, que reconeixen experiències d'aprenentatge innovadores a través dels llenguatges artístics i creatius segons les necessitats dels estudiants a qui vagin dirigides, s'han atorgat vint guardons per valor de cinc-cents euros per a material escolar i llibres d'Abacus Cooperativa. En el cicle infantil s'han seleccionat els projectes de la guarderia municipal El Marfull de Reus, l'escola cooperativa El Puig d'Esparreguera, l'escola Edumar de Castelldefels i el CEIP Eloi Coloma de Xixona. En l'etapa de cicle mitjà i superior els centres guanyadors han estat l'escola cooperativa El Puig d'Esparreguera, l'institut Tres Fonts de les Corts de Barcelona, l'escola Vedruna de Ripoll i l'IE Barnola d'Avinyó.

imagen 034

Finalment, també s'han reconegut els projectes d'escoles de música, arts, arts escèniques i educació especial, com són l'escola municipal de música d'Olesa de Montserrat, la ZER Conca de Barberà de Solivella, el Centre de Música i Escena de Barcelona, l'escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa i El Miracle de Tarragona.

Redacció / Fotos: Arxiu