La Guàrdia Civil celebra el 178è aniversari de la seva fundació

Imprimeix

La Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona, a Sant Andreu de la Barca, ha acollit un acte amb la participació de la delegada del Govern central a Catalunya

La delegada del Govern central a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha agraït aquest dijous a la Guàrdia Civil la seva labor en l'acolliment i atenció dels refugiats ucraïnesos que arriben a Catalunya i a la resta d'Espanya, així com la seva “feina colze a colze” amb les ONG i entitats socials. En l'acte de celebració del 178º aniversari de la fundació de l'institut armat, que ha tingut lloc a la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona de Sant Andreu de la Barca, Gay i el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, José Luis Tovar, ha reivindicat els valors i la vocació de protecció del cos.

4c924fe7 744a 4218 ba71 e2a3ebfae273

Sobre aquest tema, Gay ha destacat els “esforços” realitzats per la Guàrdia Civil, així com la resta de cossos de seguretat i d'emergències, en l'atenció als desplaçats per la guerra a Ucraïna: “Ens ha de fer recuperar el sentit de la fraternitat i la solidaritat”.

En la seva intervenció, la delegada del govern també ha encoratjat el cos a seguir avançant en la senda de la igualtat efectiva entre homes i dones. “Us vull animar a seguir en el canvi de la igualtat, en la lluita efectiva perquè la dona, en plenes condicions d'igualtat, s'incorpori en plenitud i normalitat en tots els escalafons del cos”, ha indicat.

89cf4b6a 7345 4bc1 b4b1 03f58c95aa67

e0f3e70f 9e36 429a 80d5 11e3f05d7348

Gay ha dit que a Catalunya hi ha 252 dones guàrdies civils, que representen un 7,2 % dels efectius a la comunitat autònoma, i ha manifestat el seu desig que aquesta xifra segueixi creixent. “Una mostra més del vostre ferm compromís amb la igualtat de gènere és la feina que dueu a terme per acabar amb la xacra de la violència de gènere que lamentablement avui ens segueix sacsejant. Defensar la igualtat és lluitar pels drets de les dones, és defensar la democràcia. No hi haurà llibertat mentre la violència masclista segueixi existint”, ha afegit.

D’altra banda, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, José Luis Tovar,ha fet aquest dijous una crida a salvaguardar la neutralitat política i imparcialitat del cos i a mantenir l'esperit de vocació de servei al ciutadà i la protecció dels més vulnerables. Tovar ha instat a seguir “avançant en la coordinació amb la resta dels cossos policials i institucions, contribuint eficaçment i de forma integral a la seguretat nacional.”

82eb48ac c566 4c8f a1e0 d37b11db44ea

A diferència d'altres anys, en els quals les referències al procés i el conflicte polític i judicial derivat eren recurrents, en aquesta ocasió el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya s'ha centrat a repassar la història del cos i reivindicar els valors i virtuts de la Benemèrita i els seus membres. Tampoc hi ha hagut cap al·lusió a les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ahir es va referir al dispositiu policial de l'executiu del PP per frenar el referèndum de l'1-0 de 2017 com a 'piolines' i que ha suscitat les crítiques de sindicats policials i d'associacions de guàrdies civils.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil